Preview: Huddersfield Town – Everton

29/01/2019 0 Od Javor

Vložené kolo zavádí Karamelky na hřiště posledního celku tabulky. Nový manažer Siewert si odbyde svou premiéru.

Není se co divit, že vedení klubu došla trpělivost. 11 bodů z 23 utkání je opravdu málo, není se tak co divit, že po vzájemné dohodě šel Wagner od válu. Siewertův cíl je jasný – záchrana. Zároveň půjde o dost obtížný úkol, protože momentálně Teriéři ztrácí na první nesestupové místo 10 bodů a těch 13 vstřelených branek je také nutno podstatně vylepšit (v tomto směru jsou nejhorší v lize). V posledních pěti zápasech uhráli jeden bod za remízu v Cardiffu (právě po ní Wagner odešel). Mise nemožná?

Everton na tom se šesti body ze stejného počtu zápasů není o moc lépe. A sobotní vyřazení z Anglického poháru na pohodě nepřidá. Není se tak co divit, že se množí hlasy požadující Silvovo odvolání. Nefunguje obranná fáze celého týmu. Člověku se opravdu stýská po dlouhých odkopech Jagielky na tribunu/do autu (a to jsem si myslel, že tuhle větu nikdy nenapíšu). Třešnička na dortu? Žádost Gany o přestup, přičemž zájem PSG není tajemstvím. Až se tak stane, tak se nabízí řešení ve formě příchodu Lobotky. Ale o něj kromě nás má zájem i SSC Neapol. Tým z města pod Vesuvem navíc může nabídnout Hamšíka jako pomoc při adaptaci, my ne. Zdraví hráčů dnešních hostů? Jagielka stále nevyléčil zranění a je možné, že bolavý kotník nepustí do zápasu Minu. Pak by zřejmě stoperskou dvojici opět vytvořili Keane a Zouma.

U domácích je s otazníkem start Mooye, určitě nebude Billing. Naopak se uzdravil Sabiri a je připraven k zápasu nastoupit.

Co: Huddersfield Town AFC – Everton FC, 24. kolo Premier League
Kdy: 29. 1. 2019 od 20:45 SEČ
Kde: John Smith Stadium, Huddersfield
Rozhodčí: Stuart Attwell