Gueye se nevzdává přestupu do PSG

19/02/2019 0 Od Riči

Pařížské St. Germain na konci lednového přestupové okna neúspěšně lanařilo záložníka Idrissu Gueyeho, jenž nyní v rozhovoru pro deník L´Equipe přiznal, že by do francouzského velkoklubu rád přestoupil v létě.

PSG za defenzivního středopolaře podalo dvě nabídky – jednu ve výši 21,5 milionu liber a druhou ve výši 26 milionů liber. Everton obě nabídky odmítl, jelikož podle informací britských médiích za Gueyeho, který v dovednostech odebírání míče a obsazování prostoru patří k nejlepším hráčům v anglické lize, požadoval sumu okolo 35 milionů liber.

S prodejem svého klíčového hráče navíc nesouhlasil ani manažer Marco Silva, nejednou však připustil, že by vedení Evertonu v případě dobré nabídky mohlo souhlasit s Gueyeho prodejem.

Samotný fotbalista se nyní k přestupové sáze vrátil v rozhovoru pro francouzský deník L´Equipe, možné angažmá v PSG označil za splnění snu.

„Je to sen, který se bohužel nestal skutečností. Každý hráč tvrdě trénuje, aby přestoupil do špičkového celku a aby mohl nastupovat v Lize mistrů.

Jsem poctěn, že o mě PSG projevilo zájem. Nyní, když vím, že jsem v hledáčku takovýchto velkých klubů, jsem připraven posunout se o level výše a přestoupit do elitního evropského týmu.

Budu dřít ještě více, aby o mě PSG v budoucnu obnovilo zájem. Možná se tak stane,“ prozradil Gueye a otevřeně přiznal, že naléhal na vedení Evertonu, aby ho v lednu nechalo odejít do služeb francouzského mistra, „PSG se tázalo mých manažerů, co by se muselo přihodit, aby se přestup stal realitou. Everton ale jednání uťal, nechtěl mě prodat. Osobně jsem přitom tlačil na vedení a svěřil se o mé touze zamířit do Paříže.

Šlo o jedinečnou příležitost a obrovskou výzvu, kterou jsem si ve svých 29 letech nechtěl nechat utéct mezi prsty,“ upřesnil senegalský reprezentant.

Idrissa Gueye se okamžitě od příchodu z Aston Villy v létě 2016 za 7,1 milionu liber zařadil mezi klíčové opory Evertonu. Doposud za Toffees odehrál 97 zápasů a kontrakt má platný až do června 2022.