Preview: Everton – Arsenal

06/04/2019 7 Od Javor

Evertonu březen celkem vyšel, tedy s výjimkou druhé půle v Newcastlu. Spokojenost  by mohla pokračovat i v dubnu.

Již mnohokrát tu bylo řečeno, že Everton končí sezónu domácí sérií zápasů proti adeptům na evropské poháry. Tato pentalogie dospívá zítřkem do čtvrtého dílu, kdy nám své umění do Goodison Parku přijede ukázat družina Unaie Emeryho, který před sezónou nahradil manažerskou (nejen klubovou) legendu Arséna Wengera (když už jsme u konce kariér – rukavice pověsí na hřebík v květnu i Čech).

A jde o sezónu celkem solidní, v Evropské lize je tým ve čtvrtfinále, kde změří síly s italským klubem SSC Neapol. V lize jsou Kanonýři na místě čtvrtém a ztrácí jeden bod na úhlavní rivaly, tedy Tottenham. Forma? Je, velká. Z posledních pěti zápasů mají 13 bodů. Neutrál by tedy řekl, že se je v neděli v Goodison Parku na co těšit.

Everton a forma? Ano, je tu zmíněná prohra v Newcastlu, ale výhry nad Cardiffem, Chelsea, West Hamem a bod z derby ukazují, že po počátečních porodních bolestech si tým sedá, navíc by mohl ještě zaútočit na sedmé místo, které asi bude znamenat předkolo Evropské ligy. Silva byl nominován na Manažera měsíce, Coleman na Hráče měsíce. Navíc týmu slouží zdraví, jediným absentérem bude stoper Mina, jehož zranění přitahovače stehenního svalu je vážnější. Ale Keane a Zouma si rozumí, takže by stejně nehrál.

Lze důvodně očekávat, že vítězná sestava se měnit nebude, zvlášť, když se na tři poslední půle opravdu dalo dívat. Pickford měl během týdne strkanici před barem v Sunderlandu, když se zastával své snoubenky, na jejíž konto byly utrouseny urážlivé poznámky, tak mu Silva po návratu na Finch Farm mezi čtyřma očima sdělil, že takto ne.

Kdo bude chybět Arsenalu? Lucas Torreira si odpyká poslední část svého trestu za vyloučení proti Tottenhamu. Ramsey a Xhaka mají problémy s levým tříslem a o jejich startu se rozhodne před utkáním, účast stopera Koscielnyho je také s otazníkem. Po operaci levého kolene se zotavují Bellerín a Holding, Welbeck šel pod kudlu s pravým kotníkem. Tihle tři tedy také nebudou zítra hrát.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi Sport 4, stanice ČT Sport vysílá utkání ze záznamu v neděli od 20:40 a stanice O2 Fotbal v pondělí 8. 4. od 21:30.

Co: Everton FC – Arsenal FC, 33. kolo Premier League
Kdy: 7. 4. 2019 od 15:05
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Kevin Friend