Sandro opět odchází hostovat

02/07/2019 0 Od Riči

Sandro Ramírez dlouhodobě nemá v Evertonu budoucnost, kvůli vysokému platu a chabým výkonům je ale neprodejný. Během poslední roku a půl tak odchází již na třetí hostování do Španělska.

23letého útočníka si nově na rok vypůjčil Real Valladolid, šestnáctý celek nedávno skončené sezóny španělské ligy, jenž rovněž poinformoval, že v dohodě o hostování není zakotvena opce na přestup.

Sandro přestoupil do Evertonu v létě 2017 za 5,25 milionu liber z Malagy. Na Goodison Park přicházel po velmi povedené sezóně, v níž se blýskl šestnácti brankami na klubové úrovni a se španělským výběrem do 21 let se stal vicemistrem Evropy.

V anglické Premier League se ale produkt akademie Barcelony nedokázal adaptovat. Po vyhazovu manažera Ronalda Koemana v říjnu 2017 se mu navíc zavřely dveře do prvního týmu Evertonu, nový šéf Sam Allardyce od začátku sázel na jiné hráče. Sandro proto s vděkem přijal možnost dohrát ročník na hostování v Seville.

Po nástupu manažera Marca Silvy v létě 2018 sice zahájil s Toffees předsezónní přípravu, místo v kádru si však opět nevybojoval. Na hostování ho vzápětí angažoval baskický Real Sociedad, v jehož dresu za celou loňskou sezónu nastoupil k 27 zápasům, v nichž nevstřelil ani jeden gól.

Sandra váže s Evertonem kontrakt platný do roku 2021 s týdenním platem ve výši astronomických 120 tisíc liber.