Wigan Athletic – Everton 0:0

25/07/2019 0 Od Javor

„Dostanu se tudy k chrámu?“ „Ne, to je Varlamova ulice. Ta k chrámu nevede.“ „Že ne? K čemu je cesta, když nevede k chrámu?“

Everton hned od začátku představil dvě záležitosti. Venkovní dres, o kterém čtenáři tohoto webu vědí, že je lososový a nejsilnější možnou sestavu, tedy včetně Delpha (Ganu jako člena Toffees již nepočítám). Po odchodu Jagielky a vysedávání Bainese na lavičce je novým kapitánem Coleman. V dresu domácích nastoupil ex-EFC Robinson v základní sestavě.

Hosté začali tlakem, ale bez šancí. První střelu do prostory branky si tak připsal kapitán Wiganu Morsy, ale našel přímo rukavice Pickforda. Následně anglickou repre jedničku nepřekonal nadvakrát Windass, první střelu zblokoval Mina a druhou opět Pickford. Everton odpověděl sklepnutím DCL na Digneho, ale domácí obrana míč včas odkopla. Francouzský levý bek byl vůbec aktivní, ale nějak se nedostal, stejně jako celý tým, k pořádné střele, Wigan si tohle pohlídal. První poločas nedohrál Keane, když dostal ránu nad oko. To si vyžádalo několik stehů, Holgate tak zasáhl do hry dříve, než se čekalo. Účast Keana v Německu není jistá. Pokusy Gomeze a Walcotta na konci první půle k brance nevedly.

Do druhé půle nastoupil Everton s devíti novými hráči v poli, pouze Pickford ještě zůstal mezi tyčemi. Na křídle se snažil Gordon, pozici jediného hroťáka obstarával Hornby. A malý blonďák byl u zrodu slušné šance, když po jeho akci naservíroval míč Broadheadovi Davies. Ale obrana střelu druhého křídla zblokovala. Škoda. V 58. minutě se dočkal vstupu na trávník Lössl. Střídali též domácí, zajímavým jménem pro fandy Evertonu je Jensen Weir, syn Davida, který odehrál na začátku tohoto století 8 roků na stoperu v Goodison Parku. Toffees měli tlak, ale ne šance. Davies a Mirallas zpoza vápna přestřelili. O asistenci na gól se hodně snažil aktivní Gordon, ale nezadařilo se. Obrana domácích vždy míč nějak zblokovala nebo odkopla. Následně si téměř vlastní gól dal stoper Kipre, když odkopával míč Hornbymu od nohy, tak míč minul tyč z pro Wigan správné strany opravdu hodně těsně. Zřejmě největší šanci Evertonu v druhé půli měl na hlavě Hornby, ale v 86. minutě těsně přestřelil.

Everton moc dobře ví, na čem má zapracovat. Jmenuje se to „finální přihrávka“ a „zakončení“.

Sestřih zápasu.

Wigan: Jones – Byrne (Gelhardt), Evans, Fox, Kipre, Lopes (Jacobs), MacLeod (Garner), Morsy, Roberts (Massey), Robinson (Naismith), Windass (Wier).

Everton v první půli: Pickford – Coleman, Mina, Keane (38. Holgate), Digne – Delph, Gomes – Bernard, Sigurdsson, Walcott – Calvert-Lewin

Everton v druhé půli: PIckford (58. Lössl) – Broadhead, Davies, Foulds, Gibson, Gordon, Holgate, Hornby, McCarthy, Mirallas, Schneiderlin.