Leicester City – Everton 2:1

02/12/2019 8 Od Javor

Brankou v nastaveném čase se nakonec očekávaně prohrálo. A nyní derby na hřišti prvního…

„One pill makes you larger…“

Stále ještě manažer Marco Silva se rozhodl pro změnu rozestavení. Na soupeře vyrukoval se třemi stopery, přičemž dvojice francouzských kamarádů Sidibé-Digne vyfasovala pozici wingbacků. Na hrotu se pro změnu bil Calvert-Lewin. A právě Sidibé měl první šanci zápasu, ale asi o metr přestřelil. Leicester odpověděl střelou Péreze přímo do Pickforda. Rozhodčí Scott následně odpustil žlutou kartu Daviesovi a po divné situaci se Sigurdssonem ve vlastní šestnáctce (domácí reklamovali jeho ruku, ale Islanďan dostal do obličeje, nic z toho) se ujal Everton vedení. Iwobi, který tentokrát hrál křídlo, našel rozběhnunutého Sidibého a jeho centr zprava našel hlavu Richarlisona. Brazilec není kdovíjaký hlavičkář, ale tentokrát zakončení zvládl – 0:1! Vyrovnat se snažil Vardy, ale neúspěšně, následně videorozhodčí odvolal původně nařízenou penaltu pro Leicester za kontakt Holgata s Chilwellem. A když se neujala ani trma vrma o několik minut později, tak šel Everton do šaten s překvapivým vedením, přičemž domácí se do jasné šance nedostali.

„And one pill makes you small…“

Druhý poločas očekávaně začal tlakem Leicesteru, ale obranná hra hostů stále fungovala dobře. Svou aktivitu výrazně zvýšil Ndidi, po jeho střele a vyražení Pickforda musel odkopávat na roh Sidibé. O několik minut později rozhodčí odpustil kartu právě Ndidimu za loket do břicha Miny. Obraz hry se ustálil na „domácí mají tlak a držení míče, hosté podnikají přímočaré protiútoky, které nedotahují“. Na hřiště tak musel Iheanacho, když vystřídal Péreze. Vlastní střela nevyšla, spolupráce s Tielemansem také ne, tak zakombinoval s Ndidim a přihrál na gól Vardymu, který utekl Holgatovi a podařilo se mu vecpat míč mezi bližší tyč a Pickforda – 1:1.

„And the ones that mother gives you…“ 

Domácí pak začali utahovat šrouby. Vardy našel po přihrávce Barnese na sedmi metrech Maddisona, ale jeho střela trefila přímo Pickforda. V další šanci se právě Vardy proměnil v zakončovatele, ale po centru Tielemanse hlavičkoval těsně nad. Následně se vedení ujal Everton – ale pouze málem. Střele „Mošeho“ chyběly opravdu jen centimetry. A když už v poslední desetiminutovce tlak Leicesteru polevil, tak přišla rána v nastaveném čase. Iheanacho si sice poradil s obranou i brankářem Evertonu, ale pomezní zvedl praporek. Viderozhodčí po dlouhém zkoumání videa gól uznal – 2:1.

„Don’t do anything at all“

Everton tak prohrál utkání, ve kterém možná neměl vyhrát, ale určitě neměl podle průběhu zápasu prohrát, byť Leicester byl mírně aktivnější. Budoucnost manažera Marca Silvy tak zůstává nejistá, twitterový účet Alana Myerse, který slouží jako ústa majitele klubu Mošírího sdělil, že ve středečním derby Portugalec tým (ještě?) povede. A poté?

(mezititulky: Grace Slicková)

Branky: 68. Vardy, 90+4. Iheanacho – 23. Richarlison 

Karty: 45+2. Sigurdsson 

Leicester City FC: Schmeichel – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Ayoze Pérez (62. Iheanacho), Tielemans, Maddison, H. Barnes (82. Albrighton) – Vardy

Everton FC: Pickford – Holgate, Mina, M. Keane – Sidibé, Davies, Sigurdsson, Digne – Iwobi (78. Kean), Calvert-Lewin (78. Schneiderlin), Richarlison

Rozhodčí: Graham Scott

Diváci: 32 133