Benítez ani Pereira nezakotví v Evertonu

10/12/2019 17 Od Riči

Rafa Benítez i Vitor Pereira, jejichž jména se notně spojovala s Toffees, vyloučili možnost přesunu na Goodison Park. Mezi kandidáty na manažera naopak figurují Unai Emery a Carlo Ancelotti.

Vyznat se mezi spekulacemi britských, potažmo evropských, médií může být složité. Od čtvrtečního vyhazovu Marca Silvy je dáváno do spojitosti s Evertonem ohromné množství stratégů.

Dvě jména lze však nyní škrtnout. Rafa Benítez, bývalý městských lodivod rivalů z Liverpoolu, se během pondělního vystoupení v anglické televizi Sky Sports zavázal k setrvání v čínském celku Dalian Yifang: „V současné chvíli se nevrátím do Premier League. Chci zůstat v Číně, kde bych rád zanechal pozitivní odkaz. Těším se velké důvěře majitelů.“ Příchod do Goodison Parku v budoucnu ale Benítez odmítl vyloučit.

V asijské velmoci hodlá setrvat i Vitor Pereira. 51letý portugalský světoběžník se objevil v hledáčku Evertonu už v roce 2013 po odchodu Davida Moyese a některé deníky jeho jméno vynesly na titulní stránky i nyní po šesti letech.

„Je mi ctí, že se o mně uvažovalo jako o manažerovi Evertonu, jsem ale trenérem Šanghaje SIPG, klubu, který je blízký mému srdci. Nejsem situaci, kdy bych zvažoval jinou nabídku,“ prozradil Pereira v rozhovoru pro Sky Sports.

Zajímavou informaci dnes přinesl portál The Athletic. Podle jeho důvěryhodných informací se většinový vlastník Farhad Moshiri a předseda Bill Kenwright sešli s trenérem Unaiem Emerym.

48letý Španěl byl na konci listopadu vyhozen z Arsenalu a původně měl v plánu si na chvíli odpočinout od fotbalu. Na setkání s vedením Evertonu sice neobdržel konkrétní nabídku práce, pokud by mu ale v budoucnu přistála na stole, prý by ji zvážil. Zatím si je pouze vědom, že patří mezi několik kandidátů na volný post u Blues.

Podle článku serveru The Telegraph je nejpreferovanější volbou Evertonu Carlo Ancelotti, jenž má skončit na lavičce Neapole po dnešním zápase Ligy mistrů. Okolo renomovaného Itala nicméně krouží i Arsenal, a tak je další vývoj těžké predikovat. Zvlášť když není znám Ancelottiho postoj k možnému stěhování do Merseyside.

Everton v oficiálním prohlášení o propuštění Marca Silvy deklaroval cíl najít nového manažera „tak rychle, jak jen to jen bude možné“. Aktuálně vede tým dočasný manažer Duncan Ferguson, který se uvedl skvělou výhrou 3:1 nad Chelsea.