Everton mění přestupové plány, musí šetřit

24/05/2020 5 Od Riči

Everton prý v letním přestupovém okně nebude utrácet velké částky za nové hráče, naopak se bude zaměřovat na získávání posil na hostování nebo prostřednictvím výměn.

Informaci přinesl dobře informovaný redaktor Phil Kirkbride z deníku Liverpool Echo.

Přestupové plány Toffees budou muset doznat značných změn z důvodu finanční nejistoty způsobené pandemií nového koronaviru.

Obecně se očekává, že střídměji budou obchodovat téměř všechny celky Premier League, jak ale uvádí Liverpool Echo, Everton bude chtít nové tváře přivádět na hostování nebo je vyměňovat za své kmenové hráče.

Před vypuknutím epidemie Everton úspěšně pokročil v jednáních o příchodu stopera Lille Gabriela, nyní je ale angažování Brazilce nejisté kvůli jeho vysoké ceně 30 milionů liber.

Cílem klubu nicméně zůstává zbavit se co nejvíce nechtěných hráčů (jejich počet je až dvojciferný), aby se mohly ušetřené peníze investovat do posil.

Ve znovu otevřeném přestupovém okně – termín stále ještě není znám – bude však těžké zbavit se nepotřebných jmen na trvalý přestup, takže i v tomto případě budou pravděpodobně převažovat hostování.

Toffees podle deníku Liverpool Echo upřednostní na přestupovém poli kvalitu před kvantitou a nebudou utrácet velké částky. Raději prý přivedou nejvíce chtěnou posilu na hostování, než aby méně preferovaného hráče kupovali.

Zajímává je rovněž informace o zájmu o útočníka rakouského Red Bull Salzburgu Hwang Hee-chana.

Nadcházející období šetřivosti klubů Premier League naznačil Manchester United. Jeden z nejbohatších celků na světě v tomto týdnu odhalil své účetnictví pro třetí čtvrtletí, v němž uvádí nárůst dluhu a také ve svém rozpočtu počítá s vrácením 20 milionů liber televizním stanicím kvůli epidemii koronaviru.

Všichni včetně Evertonu ale čekají na krok mezinárodní fotbalové asociace UEFA, zda neupraví podmínky FFP, aby kluby nebyly v nejbližší době po epidemii tolik omezovány při hráčských investicích.