Na hostování přišel brankář Olsen

06/10/2020 11 Od Riči

Everton zareagoval na špatnou formu gólmanské jedničky Jordana Pickforda a na roční hostování přivedl švédského reprezentanta Robina Olsena.

30letý vytáhlý gólman bude na Goodison Parku hostovat z italského celku AS Řím, kde se stal nadbytečným.

Olsen působil prvních osm let své profesionální kariéry v rodné zemi, přičemž výrazněji na sebe upozornil až během tříletého působení v Malmö. V roce 2015 přestoupil za 600 tisíc eur do PAOKu, v divoké atmosféře řecké „Hrobky“ však příliš velkou díru do světa neudělal a po šesti měsících raději zamířil do kodaňského FC. V hlavním městě Dánska si vedl už o poznání lépe a po konci půlročního hostování si vysloužil trvalý přestup.

V Kodani zažil Olsen plodné dva roky, když se svým zaměstnavatelem obhájil double – triumf v dánské lize i poháru. Dobré výkony mu zajistily místo švédské jedničky na mistrovství světě 2018, kde s Tre Konor překvapivě dokráčel až do čtvrtfinále.

Po vydařeném turnaji si Olsena vyhlédl AS Řím a neváhal za jeho transfer zaplatit 12 miliónů eur. V Itálii ale 38násobný švédský reprezentant nenavázal na své výkony z Dánska. Během první sezóny ve věčném městě sice odchytal 27 zápasů, zaostal však za očekáváními, a bez většího úspěchu působil také v loňské sezóně na hostování v Cagliari.

Nedá se příliš očekávat, že Švéd okamžitě po příchodu do Evertonu posadí nespolehlivého Pickforda na lavičku náhradníků. Svou přítomností má spíše zvýšit konkurenci mezi třemi tyčemi a motivovat Angličana ke zlepšení. Zároveň lze očekávat odchod jednoho z dvojice náhradních brankařů Toffees: Jonase Lössla, nebo Joãa Virgínii. Pro celky Premier League je přestupové okno s účastníky nižších anglických soutěžích otevřeno až do 16. října.