Preview: Everton – Burnley

13/03/2021 11 Od Javor

Další domácí utkání proti kandidátovi sestupu = opět ztráta?

Pondělní zápas na Chelsea je již minulost, výkon a výsledek odpovídal předvedené hře obou týmů. Everton je ale stále ve hře o evropské poháry a Burnley je tým, který by měl v Goodison Parku prohrát, pokud to karamelky myslí vážně. Jenže v domácích mačích proti týmům této kvality se Everton chová jako Jánošík, Fulham a Newcastle uctivě děkují a nechávají pozdravovat.

Lze důvodně předpokládat, že hosté budou především bránit. V takovém případě se hodí mít v týmu někoho, kdo umí dát přihrávku, komu je tvorba hry vlastní. V Evertonu mají tuto pozici na starosti Rodríguez a Sigurdsson. Kolumbijský záložník ale hrát nebude a ten islandský laboruje s problémem v oblasti kotníku. Tento týden se o roli desítky přihlásil na svém účtu na Instagramu křídelník Iwobi s tím, že je na ni zvyklý z nigerijské reprezentace a doufá, že se dočká postavení na tuto pozici, kterou preferuje.

Manažer Ancelotti na předzápasové konferenci řekl, že tenhle příspěvek četl a že si s ním o tom popovídá. Dalšími absentéry jsou samozřejmě Gbamin a Delph, Coleman s Minou již trénovali, ale stejně jako Olsen jsou s otazníkem. Velkým problémem je malá zlomenina v noze Doucourého, jeho absence byla odhadnuta na 8-10 týdnů. Zahraje si ještě před koncem sezóny? Toť otázka…

Burnley je čtyři body nad sestupem a naposledy v lize vyhrálo před čtyřmi týdny na Crystal Palace. Od té doby získalo čtyři body za čtyři remízy a jednu prohru 0:4 na Tottenhamu. Hostům zcela určitě bude chybět Barnes a skoro určitě Cork a Taylor, s otazníkem je účast Bradyho, který svým gólem zajistil v prvním vzájemném utkání v této sezóně bod. České fandy může těšit, že se v poslední době pravidelně objevuje v základní sestavě Vydra, pokud by dnes nastoupil, tak by šlo o jeho utkání číslo 300 v Anglii. Brankář Pope si může dnes připsat svůj start číslo 100.

Co: Everton FC – Burnley FC, 28. kolo Premier League
Kdy: 13. 3. 2021 od 18:30
Kde: Goodison Park, Liverpool
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport
Rozhodčí: Jonathan Moss – Marc Perry, Dan Robathan Čtvrtý rozhodčí: Chris Kavanagh
Videorozhodčí: Martin Atkinson Asistent videorozhodčího: Andy Halliday