Everton – Sheffield United 0:1

16/05/2021 5 Od Fip

Online hate. Hráči Evertonu se dnes rozhodli provést zátěžové testy této kampaně proti nenávisti na sociálních sítích. Nutno uznat, že soupeř podal jeden ze svých nejlepších výkonů v sezóně. Toffees tak pravděpodobně nebudou evropské poháry zajímat ani příští sezónu.

Bylo to psáno ve hvězdách i v průvodci páně Javora. Od letošního Evertonu a jeho domácí formy se to skoro dalo čekat. Pokud ale chcete do pohárů, musíte již jistého sestupujícího porazit. Blades jsou i po pokoření Goodison Parku ve hře o titul nejbezzubějšího týmu v historii Premier League, na minimum Derby ze sezóny 2007/08 jim stále chybí jedna branka.

Everton nastoupil po dlouhé době s Doucourém v základu, v rozestavení, co na první pohled vypadalo 3-4-3, ale podle samotného Ancelottiho šlo snad spíše o 4-4-2 nebo tak něco.

První poločas

A tak se to stalo. Jack Robinson už v 7. minutě se nějak dostal přes několik hráčů v modrém, zbylé obránce oklamal přihrávkou napříč malým vápnem, kde si na míč počíhal 17tiletý Daniel Jebbisson. Jeho první start v sezóně – 0:1. Přece bychom nechtěli, aby fanoušci v Sheffieldu neměli po sezóně nic hezkého, nač by mohli vzpomínat.

Neblahá předtucha tak dostala dostatek prostoru, jak si všechny Evertonians vychutnat a v následující hodince a půl je pěkně podusit. Ještě do poločasu se střelami  před vápnem snažili o srovnání DCL, po něm Allan, jehož rána po rohu dala Ramsdaleovi pořádně zabrat. Ale hosté velmi jasně věděli, že by bylo zbytečné se uchýlit k nějaké pasivní hře. Nejlepší obrana je útok, Evertonu se tak nedostávalo prostoru k nějakému trvalejšímu tlaku.

Fleck z fleku vyprášil Pickfordovi rukavice. Mason Holgate a jeho malé domů už přivedly jistě nejednoho příznivce na pokraj zoufalství a beznaděje. Ramsdale reflexivně vyrazil Richarlisonovu velkou šanci před sebe, DCL snad s úmyslem omráčit gólmana a získat výhodu do budoucna šanci promarnil. Na neznámý terč mimo galaxii pak mířil Richarlison po vybídnutí od Keanea.

Druhý poločas

Nějaký ten hate neustál Holgate a zůstal v kabině, jeho místo zaujal Sigurdsson. V jakémsi zastíracím manévru se Toffees soustředili na kumulování rohů, ale centry se toho večera ne a ne podařit. Čas bez událostí rychle utíkal. Frustraci nedokázal zakrýt James Rodriguez a po dvou ostřejších zákrocích jej Ancelotti pro jistotu vyměnil za Bernarda. Spolu s ním na hřiště poslal Gomese a to už jsme všichni začali tušit. Oba hráči jsou patrně přenašeči šedovlasosti, nákaza se šíří vizuálně, inkubační doba se počítá na minuty. Yorkshiřanům se dařilo vyvážet míče do bezpečí, případně zahustit prostor před vlastní brankou. Náznaky byly, ale po pravdě nebylo z čeho vyrovnat. Omlouvám se všem, víc jsem toho neviděl. Nic o čem bych chtěl psát, nic o čem byste chtěli číst.

foto zdroj: www.theguardian.com

Hráč zápasu redakce: těžká volba, ale Allan působil dojmem, že se snaží.

Branka: 7. Jebbison (Robinson)

Žluté karty: 66. J.Rodriguez – 26. Basham, 81. Baldock, 90. J.Robinson

Everton: Pickford – Holgate (45. Sigurdsson), Keane, Godfrey – Coleman, Doucouré (78. A.Gomes), Allan, Digne – J.Rodríguez (78. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison.

Sheffield United: Ramsdale – Basham, Egan, J.Robinson – Baldock, Norwood, Fleck, Stevens – McGoldrick, Jebbison, Osborn.

Rozhodčí: Jonathan Moss  Bez diváků