Preview: Manchester City – Everton

22/05/2021 9 Od Javor

Poslední kolo na hřišti už jistého mistra stále skýtá šanci na evropské poháry.

Ale není to moc pravděpodobné. Sice máme stejný počet bodů jako Tottenham, ale taky o 17 branek horší skóre. Což o to, Spurs klidně můžou v Leicesteru ztratit ( ti navíc stále bojují o čtvrté místo, které zaručuje LM), ale jak moc je pravděpodobné, že si Everton odveze ze hřiště mistra aspoň bod? Moc ne, ač může Guardiola šetřit největší hvězdy na finále LM, který proti Chelsea odehrají za týden. Leč i hráči širšího kádru Manchesteru City mají svou kvalitu.

Historie a statistika ale jdou proti Evertonu. Naposledy vyhrál na hřišti letošního místra v roce 2010, od té doby uhrál pouze tři body za tři remízy 1:1. Guardiola se naopak v obskurní kategorii „nejvíc výher v posledním kole ligy“ může osamostatnit na prvním místě, které momentálně sdílí s Chrisem Colemanem. Everton by případným vítězstvím zaknihoval klubový rekord v počtu ligových výher venku.

Manažer Guardiola na předzápasové tiskové konferenci prohlásil, že všichni z kádru jsou zdraví. Znamená to, že Walker již vyléčil zraněný kotník a k tréninku se vrátil i Agüero. Tenhle bývalý Maradonův zeť po sezóně opustí tým a podepíše s Barcelonou. Lze důvodně předpokládat, že aspoň pár minut ve svém posledním utkání za klub dostane. Jediným absentérem tak bude Cancelo, který byl v minulém utkání proti Brightonu vyloučen. To Ancelottimu přibyly vrásky. Kromě Gbamina (samozřejmě) se bude muset obejít i bez Colemana s Rodríguezem. Kolumbijcovo lýtko stále není v pořádku a menší zranění nepustí do utkání irského obránce. Pro letošní Copu Américu by ale kolumbijský záložník měl být v pořádku.

Co: Manchester City FC – Everton FC, 38. kolo Premier League
Kdy: 23. 5. 2021 od 17:00
Kde: Etihad Stadium, Manchester
TV: Ne, ani záznam
Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett Čtvrtý rozhodčí: Michael Salisbury.
Videorozhodčí: Darren England Asistent videorozhodčího: Andy Halliday