Přichází Hanna Bennison

26/08/2021 0 Od Karamela

Everton je letos na přestupovém trhu velmi aktivní, tedy pokud jde o hráčky. Na Walton Hall Park přivedl záložnici Hannu Bennison.

Devátou příchozí hráčkou letošního přestupového období  je 18 letá Švédka Hanna Ulrika Bennison. Hanna pochází z městečka Lomma na pobřeží švédské provincie Skåne. Letos obdržela cenu  Goal NXGN Award určenou pro nejlepší mladou hráčku na světě. Obecně je považována za jeden z největších současných mladých talentů ženského fotbalu.  Podle údajů CMG (Connect Management Group) za poslední dva roky měla celkem 20 různých nabídek k přestupu, mimo jiné z Bayernu, Manchesetr City a z Lyonu. Velkému zájmu o hráčku odpovídá i cena, za kterou jí  Everton získal – dle švédského večerníku Aftonbladet se pohybuje mezi 1,3 a 2,5 milionu švédských korun, tedy může jít až o 250 000 euro. Zájem velkých klubů ale není vše.  Lisa Ek z CMG uvedla, že pro Bennison hledali ne velký klub, ale klub s ambicemi a potenciálem k růstu, společně se kterým by mohla růst i Hanna. Everton jim padl do oka pro dlouhodobou perspektivu, výkonnostní vzestup,  ekonomickou sílu a také  „pro dobrou kulturu v šatně.“

Hanna od 15 let hrála za FC Rosengård, odkud už letos do Evertonu přišly dvě její kolegyně (Anna Anvegård a Nathalie Björn). S Rosengård ochutnala radost z vítězství ve švédské lize a dostala se s ním i do čtvrtfinále Champions League. Za seniorskou reprezentaci  hraje od roku 2019 a byla členkou sestavy, která na letošní Olympiádě získala stříbro.

S Evertonem podepsala Hanna smlouvu na 4 roky. Doufejme, že  v jejich průběhu se jí vyplní většina toho, co od svého přestupu očekávala a totéž přejeme i klubu. V každém případě jde před sezónou o dobrou zprávu a také o velké očekávání. Välkommen och lycka till, Hanna!

zdroje: wikipedia.se, aftonbladet.sef
oto: skanesport.se