Preview: Aston Villa – Everton

18/09/2021 8 Od Javor

Everton se bude o pokračování dobrého ligového startu snažit v 208. ligovém utkání proti Aston Ville.

Ligová tabulka nelže. Tým, kterému fandí většina města, je čtvrtý jen o skóre, přičemž má stejný počet bodů jako první Manchester United. Útok je třetí nejlepší v lize. A být v tabulce před Manchesterem City, to se také nečekalo. Zvlášť po hubeném přestupovém období.

Ale zpět k dnešku. Start zkrátka vyšel a oprávněně jede klub do Birminghamu s reálnými šancemi na body. Jenže se bude muset obejíž bez Calverta-Lewina. Zranění kvadricepsu ho nepustí do hry další 2-3 týdny, takže se nabízí situace, že si zahraje až po reprezentační přestávce. Své schopnosti na hrotu tedy dnes bude pravděpodobně předvádět Richarlison. Chybět bude kvůli zranění ramene také Delph. Novinkou ohledně Rodrígueze je to, že už trénuje s týmem. Nabízí se tak jeho nominace k zápasu na lavičku a nasazení v úterý v Ligovém poháru proti QPR. Uvidíme.

Villans jsou na tom hůře. V létě odešel kapitán Grealish za úplný nesmysl do Manchesteru City. Odchovanec, který byl v klubu od svých šesti let. To samozřejmě znamenalo výrazné oslabení. A podle toho vypadal start do sezóny – 4 zápasy, 4 body, záporné skóre. Manažer Dean Smith na včerejší tiskové konferenci oznámil, že start dvojice Buendía-Martínez je s otazníkem, dnes ráno se mělo rozhodnout podle toho, jak zvládli trénink s týmem. Jistými absentéry jsou Chukwuemeka a Philogene-Bidace, kteří celý týden netrénovali.

V obraně si budou hosté muset dát pozor na Ingse – ten spóroval proti Evertonu za všechny tři kluby, ve kterých působil. Toffees jsou tak jeho nejoblíbenějším soupeřem.

Co: Aston Villa FC – Everton FC, 5. kolo Premier League
Kdy: 18. 9. 2021 od 18:30
Kde: Villa Park, Birmingham (kapacita: 42 785)
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport
Rozhodčí: Craig Pawson – Simon Bennett, Dan Robathan Čtvrtý rozhodčí: Simon Hooper
vVideorozhodčí: Paul Tierney Asistnt videorozhodčího: Lee Betts