LC Preview: Queens Park Rangers – Everton

20/09/2021 12 Od Petr

Los třetího kola Carabao Cupu přisoudil Evertonu dalšího druholigového soupeře. Na stadionu Loftus Road v západním Londýně se nám postaví do cesty domácí Queens Park Rangers.

Forma domácích z posledních zápasů není nijak oslnivá. V posledních pěti ligových zápasech najdeme jednu výhru, dvě remízy a dvě prohry – nejprve prohráli 2:1 v Bournemouthu, následně na domácí půdě ztratili v nastavení alespoň remízu a tři body si odvezl Bristol City. Po osmém kole tak zatím drží průběžné osmé místo. Do třetího kola poháru The Hoops prošli přes třetiligový Oxford United, když vyhráli hladce 2:0.

Slibně rozjetý Everton, který v prvních čtyřech kolech Premier League nasbíral krásných 10 bodů, se v posledním kole tak trochu vrátil zpátky na zem. Vinou zranění klíčových hráčů a neširoké lavičky náhradníků to v posledním ligovém zápase tak trochu vypadalo že Benítez už staví „pohárovou“ sestavu. Výsledek tomu bohužel odpovídal, Villans zaslouženě vyhráli 3:0. Carabao Cup je však tak trochu jiná soutěž a do západního Londýna pojedeme jako favorité na postup. Cesta za ním snad také bude méně kostrbatá, než při poslední pohárové výhře 1:2 v Huddersfieldu.

Na hřišti, na lavičce, na marodce (na cestě do Kataru)

Na straně domácích budou chybět pouze Sam Field a Lee Wallace, Moses Odubajo a Charlie Austin by měli být připraveni zasáhnout do hry alespoň z lavičky. Do brány se pravděpodobně postaví obvyklá dvojka Jordan Archer, v útoku bude pravděpodobně největším nebezpečím Australan London Dykes, nejlepší střelec QPR v minulé sezóny.

Hostující manažer bude mít se skládáním sestavy daleko více práce. Do hry jistě nezasáhnou zranění Delph, Calvert-Lewin, Richarlison, Pickford, ani Coleman. Stejně tak se nezapojí ani Rodríguez, který v Evertonu ztratil po příchodu Beníteze pevnou půdu pod nohama a vyhlíží přestup do Kataru. Benítez už naznačil, že velká část sestavy z posledního zápasu si zahraje znovu, ale jelikož už je ligový zápas s Norwichem za dveřmi, potřebujeme někoho pošetřit. Do zápasu se tak přímo nabízí hráči jako Braithwaite, Kenny, Davies nebo Gordon.

Co na to Rafa?

„Daří se nám opravdu dobře, ale věděli jsme, že dříve nebo později přijde porážka, a potřebovali jsme si být jisti, že všichni chápou, že je to součást hry. Pro budoucnost je klíčové, jak zareagujeme.“

Co: Queens Park Rangers FC – Everton FC, 3.kolo Carabao Cup
Kdy: úterý 21.září 2021 , 20:45
Kde: Kiyan Prince Foundation Stadium, S Africa Rd, London W12 7PJ (kapacita: 18 439)

TV: Přímý přenos na platformě Voyo
Rozhodčí: Kevin Friend Asistenti: Richard West , Scott Ledger