Konec pohádky, superstar James odchází

22/09/2021 8 Od Riči

Nezvratné se stalo skutečností. James Rodrígez se v tichosti a bez fanfár loučí s Evertonem po pouhém roce, ve své kariéře bude pokračovat v katarském klubu Al-Rayyan.

30letého hvězdného Kolumbijce si loni vysnil tehdejší manažer Toffees Carlo Ancelotti a zprvu těžko představitelný přestup se Evertonu dokonce podařilo dotáhnout zdarma. Tedy za nulovou přestupovou částku, Jamesův agent vyjednal pro své klienta pěknou mzdu ve výši 200 tisíc liber týdně. Tolik v historii Evertonu nikdo nebral (a nejspíše ani nějaký ten měsíc brát nebude).

Ancelottiho oblíbenec ale brzy potvrdil svou extratřídu, díky svým vytříbeným fotbalovým dovednostem diktoval tempo hry, vytvářel šance pro spoluhráče a také byl sám schopný střílet branky. Bohužel se mu podle předpokladů nevyhnula zranění, i tak ale během loňské sezóny odehrál 23 ligových zápasů, v nichž si připsal solidních šest vstřelených branek a čtyři gólové asistence.

Ancelotti ovšem po sezóně znenadání prchl do slavného Realu Madrid, a když Everton jmenoval za jeho nástupce Rafaela Beníteze, začalo schylovat ke konci angažmá na Goodison Parku také u Jamese.

Benítez ve svém kádru preferuje pracanty, s Kolumbijcem má rovněž neurovnané osobní spory z minulosti, a navíc se klub ocitl ve finančních problémem. To stačilo, aby James dostal nálepku „na prodej“, třebaže sám hráč chtěl zkusit zabojovat o místo v kádru.

Španělský stratég toužil díky Jamesově prodeji vydělat na příchod kýžené drahé posily. Rodríguez se ale postupně nedohodl na podmínkách s AC Milán ani Portem, a tak na Merseyside zůstal po konci přestupového okna v Anglii.

Jeho odchod se upekl až nyní za nezveřejněnou částku do Kataru, Everton ho přitom může nahradit nejdříve za tři měsíce. Do té doby musí sázet na vlastní soupisku, která není zrovna synonymem pro kvalitu.

Jamese, jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů současnosti, tak vlastně nikdy nezažil plně burácející Goodison Park, v loňské sezóně museli fanoušci až na pár výjimek zůstat doma kvůli pandemii.

Hořký konec evertonské pohádky o fotbalovém princi z Kolumbie…