Preview: Everton – Norwich City

25/09/2021 8 Od Javor

Po vypadnutí z Ligového poháru na hřišti druholigového QPR by si domácí měli spravit chuť. A příjíždí k tomu nejvhodnější soupeř.

Kanárci, jak se Norwichi přezdívá, možná hezky zpívají, ale góly nestřílejí. Ligová tabulka nelže – 5 zápasů, stejný počet proher, dva vstřelené góly, samozřejmě poslední místo. Achillova pata nováčka je tedy jasná. Téhle slabé stránky by měl Everton využít. Farke prohrál v Premier League 15 utkání v řadě, což je ligový rekord jednoho manažera.

Norwich bude zcela jistě postrádat Zimmermanna, ale u něj se oficiální zdroj nemůže shodnout, zda ho do zápasu nepustí zraněné koleno nebo zraněný kotník. Kvůli koronaviru nebude hrát Placheta a k utkání nenastoupí ani Cantwell, který řeší osobní problémy a s týmem netrénoval celý týden. S otazníkem je nominace k zápasu Rashicy, ten trénoval s klubem až včera a o tom, zda bude k dispozici, se rozhodně až před zápasem. Naopak se vrací Norman a Sargent.

U Evertonu vyléčil zranění ramene Pickford a lze důvodně předpokládat, že se postaví mezi tři tyče. V pořádku je i Digne, jeho střídání bylo preventivního rázu a nejspíš i on bude v základní sestavě. Mimo hru tak zůstává šestice Calvert-Lewin (kvadriceps), Coleman (přitahovač stehenního svalu), Delph (rameno), Gbamin (kvadriceps), Gomes (lýtko) a Richarlison (koleno). Nabízí se tak varianta, že na trávník Goodison Parku vyběhne stejná sestava jako v úterý proti QPR s jedinou změnou na pozici brankáře.

Bilance proti Norwichi je dobrá, ale poslední vzájemný zápas na hřišti Evertonu Norwich vyhrál. Snad to bude dnes jiná písnička.

Co: Everton FC – Norwich City FC, 6. kolo Premier League
Kdy: 25. 9. 2021 od 16:00
Kde: Goodison Park – Goodison Road, Liverpool, L4 4EL (kapacita: 39 572)
TV: Ne, ani záznam
Rozhodčí: David Coote – Gary Beswick, Nick Hopton  Čtvrtý rozhodčí: Dean Whitestone
Videorozhodčí: Lee Mason  Asistent videorozhodčího: Peter Kirkup