Preview: Everton – Watford

23/10/2021 15 Od Fip

Šikovně nalosovaný start do sezóny se pomalu chýlí ke konci, ale ještě nám zůstává říjen příznivě nakloněn. Tedy, není lehkých soupeřů, zvláště pokud jsme Everton, že?

Na Goodison Parku vítáme Watford. Nováček nevstoupil do soutěže úplně zle, ale po pár zaváháních odvolal trenéra Xisco Muňoze. Je to už taková klubová tradice, sahající do roku 2010, alespoň jednou za sezónu trenéra odvolat. Šanci otestovat to dostal sedmdesátiletý Claudio Ranieri.

Ze soupeřova tábora

Nositel aury zázračného cvičitele lišek nezažil ideální vstup do angažmá. S pochopením se o tom nebudu rozepisovat. R.B.Maudes vzpomínal, jak mile se k němu Ital kdysi choval na stáži ve Florencii. Pak se minuli ve dveřích ve Valencii, párkrát se potkali v Serii A a na Ostrovech. A pokud to mají na transfermarkt.com správně, aktuálně je vzájemná bilance vyrovnaná 2 – 2 – 2.

Klub z Hertfordshire se v probíhající sezóně nastřílel 3 branky do sítě Villans a Canaries, ale v jiných zápasech už to drhlo a v 5 z nich vyšel na prázdno. Tento fakt v kombinaci s tím, že také Hornets si zatím se špičkou soutěže moc nezahráli, stojí patrně za výměnou trenéra.

Nejproduktivnější z týmu je křídelník Ismaila Sarr, skóroval letos již 4krát, další dva zásahy má Nigérijec Emmanuel Dennis. Ve střehu tak musíme být zejména proti evertonské stopě ve žlutém: jak Tom Cleverley, tak Dan Gosling a Josh King budou hlavními terčem klubového šamana. Víme všichni, jak to chodí.

Co nového doma

Asi to už víte z denního tisku, že mašina zvaná Abdoulaye Doucouré nevyjede 2 měsíce z depa. To je čára přes rozpočet. Na Francouzovy výkony se pěly oprávněné ódy a jeho jméno bylo na špičkách dovednostních žebříčků celé ligy. O jeho alternaci se pokusí nejpravděpodobněji Tom Davies, moc dalších variant není. Delph a Gomes jsou mimo, mladíček Onyango je zase moc mladý.

DCL si prodlouží o pár týdnů svůj pobyt mimo, snad bude připraven dříve, než zavolá šejk. Dobrou zprávou je uzdravení Richarlisona. Brazilec, stejně jako Doucouré, má svou watfordskou minulost. Není ale jisté, zda budeme riskovat a jak dlouho na hřišti pobude. Dle španělského lodivoda je mladý Lewis Dobbin blízko většímu nahlédnutí do zápasu, doslova 2-3 metry. Sedává totiž u hřiště a čeká na pokyn. Tak snad přijde ještě když budou na hřišti i ostatní hráči.

Další relevantní ztrátou je absence Yerryho Miny. Ale kdoví. Máme nového kondičního trenéra a znáte to, nové koště..

Jak to bylo v minulosti

Právě kolumbijský Frankenstein při posledním měření sil, šlo o zápas na Vickarage Road, dvakrát uděřil do šatny a pomohl k obratu a konečnému vítězství Toffees 3:2.

Z pověrčivosti se to netroufám popsat zcela přesně, ale doma máme s Watfordem výbornou bilanci.

Claudio Ranieri neuspěl na Goodisonu v roce 2000 jako manažer Chelsea 2:1. Od té doby zde neprohrál, jednou remizoval a pak následovaly 4 výhry v řadě. Dvakrát s Londýňany, dvakrát s Leicesterem. S Cottagers u nás tu čest neměl. Myslím, že stačilo.

Co: Everton FC – Watford FC 9. kolo Premier League
Kdy: sobota 23. října 2021 od 16:00.
Kde: Goodison Park, Goodison Road, Liverpool, L4 4EL (kapacita: 39 572)
TV: živě na stanici Premier Sport od 15:55.
Rozhodčí: Graham Scott  Asistenti: Marc Perry, Timothy Wood  Čtvrtý rozhodčí: Jonathan Moss
VAR: Martin Atkinson  Asistent VAR: Lee Betts.