Conti Cup: Leicester W – Everton W 1:3

06/11/2021 0 Od Karamela

Druhé kolo skupinové fáze FA Women’s Continental Tyres League Cup přivedlo Everton do Leicesteru. A pod novým manažerem se hned slavila karamelová výhra 3:1.

Utkání se odehrálo ve středu 3.11.2021. Mohla s ním být spokojená také pneumatiková loby, protože šlo nejen o Continental Cup, ale navíc se zápas odehrával na Pirelli Stadium. Což je na jeden večer slušné PR. Do základní sestavy se po delší době vrátila Björn a na lavičku usedly Graham a Magill. Jean-Luc Vasseur měl tedy k dispozici plnou sílu svého současného kádru. Úkol pro tentokrát zněl jasně: Zapomenout na blamáž se City a získat tři pohárové body. Tím spíše, že nás hostil Leicester s 0 ligovými body a stejným počtem gólů.

První poločas 

začal výborně. Už ve druhé minutě po pěkné akci Dali a přiťuknutí Duggan si ve vápně povodila obránkyni Ana Anvegård a s pomocí teče rozvlnila síť hostitelek – 0:1. Dali to o chvíli později zkoušel sama, ale pálil jen do náruče Lambourne. Everton hrál velmi sebevědomě, což mu do značné míry umožňoval zakřiknutý a nepřesně hrající soupeř. Bylo je otázkou času, kdy se skóre dále zvýší. Pokusy Duggan a Sevecke se neujaly. Došlo k tomu  až v minutě 38., kdy Izzy Christiansen střelou z hranice velkého vápna uklidila do sítě zablokovanou střelu Dali – 0:2.

Druhý poločas

zahájil Leicester ofenzivně. Dokonce dvakrát nárokoval penaltu za hru rukou, ale marně. Everton využíval otevřeného prostoru k nájezdům, ale Dali, Duggan ani Galli neuspěly. Naděje na třetí zajišťovací gól stále visela ve vzduchu. 60. minuta přivedla na hřiště Emslie a Magill. Bylo příjemné po dlouhé době opět vidět naší Severoirku na trávníku, i když bylo trochu nezvyklé, že hrála bez čísla na dresu. Ani toto střídání však vyhlížený třetí gól nepřineslo. Naopak, byly to lišky kdo ukázal drápky:  v 83. minutě zahrála přímý kop velmi dobře Purfield a vyražený míč dorazila za záda naší brankářky Plumptre – 1:2. Evertonský fanoušek v podobné situaci znervózní. Naštěstí v 88. minutě  po nadvakrát zahrávaném rohu Christiansen přidala Gauvin hlavou vytouženou pojistku – 1:3.

Shrnutí:

Everton splnil roli favorita. Na zápas se příznivcům karamel dívalo velmi dobře. Záloha se snad konečně začíná sehrávat a zejména Dali by si zasloužila, aby svojí nepřetržitou aktivitu korunovala brankou. Bude zajímavé sledovat, zda 6.11.2021 v zápase s racky použije Vasseur stejnou základní sestavu, nebo do ní nějak radikálněji zasáhne. Po tomto utkání si troufám napsat, že do zápasu s Brightonem budeme vstupovat také jako favorité. Come on, you blue girls!

Fotografie: Gauvin slavící, vpravo Magill bez čísla (zdroj: Skysports.com)

Branky: Plumptere (83´) – Anvegård (2´), Christiansen (38´), Gauvin (88´)  Sestřih zápasu: YouTube

Leicester (4-4-2): Lambourne – Brougham, McManus, Plumptre (Devlin 86´), Purfield – O´Brien, Pike, Tierney, Graaf (Gayle 46´) – Flint, Sigsworth (Camwell 89´)

Everton (4-3-3): MacIver – Turner, Sevecke (Maier 89´), George, Björn – Bennison (Graham 76´),  Galli, Christiansen –  Duggan (Emslie 60´), Dali (Magill 60´),  Anvegård (Gauvin 76´)