Preview: Everton – Tottenham Hotspur

06/11/2021 6 Od Javor

Everton zažívá slabší období, tři porážky v řadě jsou toho důkazem. Přijde psychické posílení v podobě bodů před reprezentační přestávkou? Na Goodison Park přijíždí tým, který již v této sezóně vyhodil manažera.

Zítra se ve čtvrti Walton utkají tabulkoví soupeři, kteří shodně inkasovali 16 branek. Tottenham má o bod více, ale taky vsítil o sedm branek méně. Je pravdou, že po mistrovství Evropy a před začátkem ligy proběhla licitace s Manchesterem City o služby kapitána Kanea. Ten se nakonec rozhodl zůstat, ale zjevně to otřáslo útočnou produktivitou celého týmu – 9 gólů z 10 zápasů je opravdu málo. To samozřejmě vede k málo bodům a ty mají přímou souvislost s úspěšností trenéra či manažera. Šéf klubu Levy shledal, že to stačilo a manažera Santu vyhodil. Náhrada? Již v létě proběhlo médii, že měli Kohouti zájem o Conteho, ale ten kývl až nyní. Debut si odbyl ve čtvrtečním vítězném utkání Konferenční ligy proti Arnhemu, nyní ho tedy čeká premiéra ligová.

Co se týká Evertonu, tak si fanoušci jistě nemysleli, že po skvělém výkonu na hřišti Manchesteru United prohrají Karamelky třikrát za sebou. A především kolaps v poslední čtvrthodině proti Watfordu je oprávněně naštval, stejně jako výkon v prvním poločase proti Wolverhamptonu. Od zítřejšího zápasu se tedy čeká přinejmenším zlepšený výkon.

Manažer Benítez na včerejší předzápasové konferenci oznámil, že obránce Digne je v pořádku po vynechání pondělního zápasu ve Wolverhamptonu. Po různých zraněních se aspoň na lavičku vrací trojice Branthwaite, Delph a Tosun, po reprezentační pauze by už měl být k dispozici Doucouré (takže za dva týdny), který ale určitě zítra hrát nebude. Dalšími jistými absentéry jsou Calvert-Lewin (kvadriceps), Gomes (lýtko) a Mina (stehno). Hosté budou postrádat dvojici Gil (stehno) a Sessegnon. Historie a statistika favorizují Tottenham, když byl Conte v Chelsea, tak jí Everton ve čtyřech zápasech nedal gól a poslední ligová výhra Evertonu nad Tottenhamem se datuje do prosince 2012, kdy o výhře v poslední minutě rozhodl Jelavić.

Co: Everton FC – Tottenham Hotspur FC, 11. kolo Premier League
Kdy: 7. 11. 2021 od 15:00
Kde: Goodison Park, Liverpool
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport 2
Rozhodčí: Chris Kavanagh – Dan Cook, Herry Lennard  Čtvrtý rozhodčí: Anthony Taylor
Videorozhodčí: Jonathan Moss  Asistent videorozhodčího: Marc Perry