Conti Cup: Everton W – Manchester United W 0:2

16/12/2021 0 Od Karamela

Klasická evertonská sinusoida se po krátkém víkendovém vzepětí opět otočila směrem dolu. Hráčky United nás s přehledem přehrály a vyřadily z tohoto ročníku Conti Cupu.

Pokud jsme chtěli třeba jen  teoreticky pomýšlet na postup do vyřazovací části ligového poháru, nepřipadalo v úvahu nic jiného než vítězství. Slušný výkon o víkendu proti West Hamu dával nám optimistů určitou naději, která však hned s prvním poločasem vzala za své.

První poločas

jsme dokázali hrát s United jakž takž vyrovnaou partii aspoň co se týče držení míče  jenom po dobu zhruba prvních deseti minut. Pak nás začaly dáblice přehrávat prakticky po všech stránkách. Gól visel ve vzduchu, ale udeřilo až ve 20. minutě. Graham faulovala Galton a k přímému kopu se postavila Zelem. Její střela našla u tyče evertonskou Turner, která si nešťastně sklepla balón do sítě – 0:1. O tři minuty později bylo ještě hůř. Kapitánka United Zelem si společně s Thomas rozebraly naší vetchou obranu a druhá jmenovaná přidala další branku – 0:2. Karamely byly nyní zralé na vhození ručníku do ringu. Naštěstí rudé další gól do poločasu nepřidaly, i když k němu několikrát nebyly daleko.

Druhý poločas

přinesl hned v úvodu trojí střídání. Na hřště se dostaly Dali, Magill a Anvegård. Naší hře to výrazně pomohlo. Dostávali jsme se hlouběji na polovinu soupeřek  a testovali pozornost dobře organizované obrany United. Ďáblice hrozily z rychlých protiútoků, ale hra byla přeci jen vyrovnanější, než v první půli. Hanson sice hned v úvodu nastřelila břevno, ale oproti úvodnímu poločasu neváhal Everton s odpovědí. Anvegård vyslala první evertonskou střelu na bránu, bohužel přímo do náruče Baggaley. O chvíli později jí napodobila Clinton. Po velkorysém defenzivním odkopu Björn, kdy míč dopadl až k velkému vápnu soupeře, se Anvegård pokusila o reparát. Ale opět mířila jen do brankářky hostí. Pak přišla asi největší šance karamel. Bohužel naše tři ofenzivní esa Magill, Dali a Anvegård si tak dlouho nahrávaly, až prováhaly příležitost ke střele. A neujala se postupně ani trojice hlaviček Anvegård. S ubývajícím časem začaly United sázet na bezpečné držení míče a nepouštěly se do žádných akcí, které by hrozily ztrátou meruny. Evertonu se již nepodařilo vykřesat gólovou naději ani závěrečným uvedením obránkyní Sevecke a Finnigan do hry. V Conti Cupu tak letos končime.

Shrnutí

Beznaděj prvního poločasu snad nejlépe vystihuje skutečnost, že vůbec se nám nepovedlo ohrozit branku United, natož pak přinutit jejich brankářku. Druhý poločas přinesl po této stránce zlepšení. Jean-Luc po zápase vsvětlil, že v plánu bylo první polovinu hrát na 0:0 a hlavní ofenzivní hráčky přivést až v druhé půli. Připustil, že jsme rozhodně nebyli na stejné úrovni jako United. Rozdíl ale nevidí ve fotbalových schopnostech, ale  v sebevědomí. Zranění Emslie (hamstring), Gauvin a Duggan nedaly mnoho alternativních ofenzivních možností. Clinton si ozkoušela pozici strikera a nevedla si ve druhé polovině vůbec špatně. Škoda sázky na dlouhé nákopy na osamocenou Anvegård – byly nepřesné a ve srovnání s rychlými a technicky zdařilými kombinacím United hlavně neúčinné. Z ligového poháru jsme pryč, přišel čas prokousat se o něco výš v lize. Příležitost k tomuto budeme mít v neděli 19.12. od 15:00 na Hive Stadium u Spurs. Come ony, you blue Girls!

Fotografie: Lucy Staniforth a Kenza Dali (zdroj: shekicks.net)

Branky: Turner (o.g. 20´), Thomas (23´)

ŽK: Graham, Björn

Everton: Brosnan; Turner, Björn, George, Christiansen (Sevecke 65´), Graham (Dali 46´), Maier, Galli (Finnigan 65´), Clinton, Bennison  (Anvegård 46´), Pattinsonn (Magill 46´)

United: Baggaley; Mannion, Toone, Thomas, Zelem, Galton, Fuso, Batlle, Hanson, Smith, Turner