Další posila, přichází mladý bek Patterson

04/01/2022 6 Od Riči

Čtvrtý den přestupového okna a druhá posila. Everton získal ze skotských Rangers vysoce talentovaného pravého obránce Nathana Pattersona.

Po posile na pravého beka volali fanoušci Toffees několik let. Stálice Seamus Coleman bohužel nemládne a potřebuje konkurenci. 20letý Patterson se zdá být velmi zajímavou volbou.

189 centimetrů vysoký atletický a silový Skot debutoval za Rangers jen před dvěma lety, od té doby stihl za glasgowský celek odehrát 27 soutěžních zápasů. A Everton teď za něho zaplatil 12 milionů liber, přičemž další čtyři miliony dělají výkonnostní bonusy (dle neoficiálních informací novinářů). Solidní částka za „mladé ucho“, které je však velmi nadějné.

Patterson už nastoupil i do šesti zápasů za skotskou reprezentaci, někteří o něm hovoří jako o generačním talentovi. Na Goodison Parku bude nosit dres s číslem 3, jenž před ním oblékal Leighton Baines. Hlavně žádný tlak.

„Jsem nadšený, že jsem přestoupil do Evertonu. Nemohu se již dočkat, až vyběhnu do zápasu. O přestupu jsem vůbec nemusel přemýšlet, přicházím do obrovského klubu s bohatou historií a skvělou fanouškovskou základnou.

Současná pozice v tabulce není přívětivá, ale už těším, až pomohu zlepšit výsledky. Dlouhodobé cíle mám jasné – získat místo v základní sestavě a vyhrát trofej, aby na mě mohli být fanoušci pyšní,“ pověděl Patterson, který s Toffees podepsal smlouvu na pět a půl roku do léta 2027.

Pro Rangers se jedná o rekordní prodej, překonán byl transfer Alana Huttona do Tottenhamu v roce 2008 za osm milionů liber. Patterson se přitom na Ibrox Stadium nacházel v ošemetné situaci, jeho přímým konkurentem byl zkušený James Tavernier, kapitán a snad nejlepší hráč mužstva.

Nákup Pattersona znamená, že Everton se nyní bude snažit udat na přestupovém trhu jiného pravého obránce Jonjoea Kennyho.