FA Cup Preview: Hull City – Everton

08/01/2022 25 Od Javor

Začátek roku v anglické kopané znamená co? Pochopitelně třetí kolo Anglického poháru.

Tradice, která se drží už několik desetiletí. Zapojují se týmy z nejvyšší soutěže, trpaslíci se tak snaží vyzrát na obry. A sem tam se jim to povede. Evertonu los přidělil Hull City, nováčka druhé ligy. Kluby si ale ohledně formy nemají co vyčítat, je velmi podobná (4 a 5 bodů z posledních pěti zápasů). Zkrátka takoví Tuček a Šlajs i v tabulkovém postavení.

Everton v neděli prohrál s Brightonem a zaujaly dvě věci. Solidní výkon Gordona (dvě branky a penalta za faul na něj) a fakt, že Calvert-Lewin po čtyřměsíční absenci odehrál celý zápas (a neproměnil penaltu). Naštvanost velké části Evertonians na manažera Beníteze tak pokračuje a velká část chce jeho vyhazov. Faktem je, že minimálně výsledky si nepomáhá a potvzením nyní už jistého odchodu Digneho také ne.. Navíc je tu za Digneho již náhrada. Mykolenko už s klubem trénuje a Benítez uvažuje o jeho dnešním zapojení – to samé platí i o novém pravém obránci Pattersonovi. Pravděpodobně tak bude muset obejít Kenny. Ten ambice nahradit Colemana nenaplnil..

Mezi absentéry nadále patří Davies, Mina, Richarlison a Townsend, pravděpodobně nebude k utkání nominován z preventivních důvodů právě i Calvert-Lewin. Domácí se budu muset obejít bez Eldera, Magennise a Wilkse, naopak se po zranění vrací do sestavy a pravděpodobně i do základu Huddlestone, známé to jméno z Tottenhamu.

Co: Hull City AFC – Everton FC, 3. kolo Anglického poháru
Kdy: 8. 1. 2022 od 18:30
Kde: MKM Stadium, Kingston upon Hull (kapacita: 25 586)
TV: Přímý přenos na Voyu (placený internetový stream/archiv TV Nova)
Rozhodčí: Kevin Friend – Edward Smart, Adrian Holmes
Videorozhodčí: David Webb