Everton – Boreham Wood 2:0

04/03/2022 9 Od Javor

Béčko nakonec povinnost splnilo a postoupilo do čtvrtfinále Anglického poháru.

Domácí nastoupili dle očekávání v hodně změněné sestavě, na hrotu dostal šanci Rondón, kapitánskou pásku si navlékl na ruku Mykolenko, kterému takto byla vyjádřena podpora, když v jeho domovině zuří válka.

Zápas již od začátku nabral očekávaný scénář – hosté se zakopali před vlastním velkým vápnem a hledali každou příležitost k brejku či aspoň ke standardní situaci, aby si trochu oddechli. A právě kapitán pro tento zápas byl první, kdo vvystřelil, ale Ashby-Hammond v brance hostů zasáhl. Střela Doucourého trefila postranní síť.

Směrem dopředu se opět činil Gordon, ale bez efektu, jeden trestňák napálil do zdi. Everton velkou šanci v první půli neměl, přístup a výkon byl takový laxní.. Boreham Wood zkrátka odcházel do šaten po první půli spokojenější. I naznal manažer Lampard, že je třeba změny a poslal na hřiště Richarlisona místo debutanta Pattersona.

Rondón po přihrávce Mykolenka do ohně ještě neskóroval, ale o chvilku později se dočkal. Kennyho přihrávku po zemi zprava dokázal Kolumbijec vecpat mezi brankáře a bližší tyč – 1:0! Další šance? Keane hlavičkuje nad, Ashby-Hammond kryje dvě střely Gordona, následně videorozhodčí neuznává branku Richarlisona kvůli ruce.

A tak po dalším zákroku čapajeva hostů právě proti brazilskému útočníkovi uzavírá skóre opět kolumbijský hroťák. Townsend posadil centr zleva na Rondónovu hlavu a brankář hostů vyrazil míč až za brankovou čarou, což rozhodčímu potvrdily i pípající hodinky – 2:0! Několik posledních minut odehráli mladíci Welch a Price. Útoky Boreham Woodu za celý zápas? Jedna střela mimo z kopačky Marshe.

Čtvrtfinálový zápas v Selhurst Parku se hraje za dva týdny, zatím není známý termín. V důsledku toho bude mít Everton odložený ligový mač v Burnley.

(fotozdroj: LINDSEY PARNABY/AFP)

Sestřih + zápas: HDmatches.net

Branky: 57´ Rondón (Kenny), 84´ Rondón (Townsend)  Žlutá karta: 59´ Evans

Everton FC: Begović – Branthwaite, Keane (89´ Price), Kenny – Mykolenko (60´ Coleman), Doucouré, Allan (89´ Welch), Patterson (46´ Richarlison) – Gordon (86´ Dobbin), Rondón, Townsend

Boreham Wood FC: Ashby-Hammond – Stevens, Stephens, Evans – Mendy, Raymond, Ricketts (69´ Comley), Smith (74´ Smith) – Rees – Marsh (90´ Clifton), Boden (89´ Ranger)

Rozhodčí: Tony Harrington  Diváci: 38 836