Everton W – Chelsea W 0:3

17/03/2022 0 Od Karamela

Zázrak se nekonal a na domácím stadionu jsme podlehli horkým adeptkám na titul, ženám Chelsea. 

Že zápas nebude procházka růžovým sadem bylo už předem jasné. Přesto jsme se vytasili s pohárovou sestavou. A ta bolestně nefungovala.

Skóre zápasu otevřela už v 7 minutě Samantha Kerr  zblízka hlavičkou – 0:1.  Guro Reiten v minutě 15. a Erin Cuthberg těsně před půlhodinou hry naopak pálily z dálky a přesně (i když střela první jmenované byla s tečí), čímž ustavily skóre na 0:2, respektive na 0:3. O našem výkonu prakticky nemá smysl psát – žádný zaznamenatelný nebyl. Pravda, ve druhém poločase se naše hra mírně zlepšila, zejména díky masivní obranářské praci.

Počet střel na bránu Chelsea (0) i procento držení míče na našich kopačkách (35 %) přesto ukazují, že pro Evertonians byl zápas drásavou podívanou. Mimo bránu jme pálili 6x (Chelsea 15x), ale snad jen pokus Bennison z prvního poločasu směřující vysoko nad břevno nebo naopak střela Turner z konce zápasu mohly aspoň na okamžik vyvolat dojem, že zhruba tušíme, kde má soupeř branku.

Jinak jsme pro Londýňanky nepředstavovali žádnou hrozbu. V případě Chelsea jde u nás navíc o chronickou záležitost, protože od ikonického zápasu FA Cup na podzim 2020 se nám v žádném z následujících devíti zápasů již nepodařilo vstřelit Pensioners gól.

Přesto Chris Roberts jako dočasný manažer ocenil píl,  nasazení a neuvěřitelnou kompaktnost týmu zejména v druhé půli s konstatováním, že hrál proti jednomu z nejlepších světových týmů. A vyjádřil naději, že sebedůvěra a nesmírná hrdost přinese našim hráčkám úspech v dalších zápasech.

Smažme tedy tento pochybný zážitek a zkusme si užít zápas FA Cupu s Manchester City v neděli 20.3. od 13:30. Protože jako známo, v pohárech se mohou dít nevídané věci.  Sláva Ukrajině!

Fotografie: Gabby George překonána útokem Chelsea (zdroj: Getty Images via BBC)

Branky: Kerr (7´), Reiten (15´), Cuthbert 29´)

Everton (4-2-3-1): Brosnan; Turner, Finnigan, George, Pattinson; Galli (Dali 81´), Björn (Graham 45´); Emslie, Christiansen (Duggan 81´) , Bennison (Maier 68´); Magill (Gauvin 69´)

Chelsea (3-5-2): Musovic; Bright, Nouwen (Mjelde 82´), Carter; Charles (Eriksson 61´), Fleming, Cuthbert (Spence 61´), Ingle, Reiten; Harder (England 75´), Kerr

Rozhodčí: James Bell  Diváků: 574