Birmingham City W – Everton W 0:0

02/04/2022 0 Od Karamela

Návštěva Evertonu na St. Andrews u posledního týmu WSL. Čekali jsme naše povinné vítězství, které ovšem nepřišlo.

Birminghamským se letos daří ještě méně než Evertonu, a to je co říci. Pro záchranu potřebují v pěti zápasech získat osm bodů. V letošním ročníku WSL se jim podařilo vyhrát pouze v jednom zápase, ovšem v tomto ojedinělém případě  získaly skalp Arsenalu. Neměly by tedy být předčasně odepisovány, a už vůbec ne letos tápajícím Evertonem.

Přišel, usídlil, neskóroval

Tak nějak by se dalo shrnout působení Evertonu v první půli zápasu. Na půli soupeře jsme se pobývali většinu poločasu.  Měli jsme jasně navrch, ovšem jen k velkmu vápnu domácích. Dále jsme se účinně probít nedokázali. Spolupráce Graham a Emslie sice vytvářela zajímavé kombinace, ale i ty zůstávaly před branami šestnáctky. Je ovšem nutné dodat, že mnohdy se tak stalo za cenu faulu domácích. Největší a vlastně jedinou šanci prvního poločasu tak měla Christiansen, která těsně před poločasem z dálky tvrdě vypálila pod břevno. Její střelu bohužel vytěsnila Ramsey špičkami prstů nad břevno.

Nedáš ani nedostaneš

Do druhé půle nastoupila namísto pokopané Claire Emslie Hanna Bennison. Byla to právě Bennison, která měla naše největší šance v druhé půli. V obou případech ale dva metry před brankou uklouzla a velmi přesné pasy Galli zůstaly trestuhodně nevyužité. Duggan i Christiansen také pálily mimo, Izzy neuspěla ani s vlažnou hlavičkou v pádu. Za domácí vytvořily největší šance Smith a Louise Quinn. První svojí přihrávkou do vápna, které ovšem zelo prázdnotou (a to natolik, že si to MacIver velmi důrazně vyříkávala s obranou), druhá svojí dorážkou hlavou, po které se Sandy v naší bráně musela notně natahovat. Postupně bylo jasné, že kdo dá gól vyhraje. Představa, že by druhá strana měla sílu případný náskok stáhnout a zvrátit byla zcela iluzorní. Ale ani 64% držení míče a 17 střel (z toho 5 na bránu) nám k prolomení zapečetěné branky nestačilo. Domácí vystřelily 7 krát, z toho na branku jednou. Zápas skončil remízou, která ani pro jeden tým nic neřeší.

Je to bída,

na svatoondřejský stadion jsme přišli vyhrát. Nestalo se. Jasně, počasí bylo mizerné, lilo, dost možná i sněžilo, trávník klouzal. Ale faktem zůstává, že jme nebyli dost dobří, abychom porazili tým, který letos v celé sezóně jednou zvítězil a jednou remízoval. Chris Roberts je dočasně pověřený manažer, je tedy nejvyšší čas hledat volného kouzelníka, který nás vrátí tam, kam patříme. Tedy tam, kam věříme, že patříme. Nyní máme tři týdny čas na předfinišovou konsolidaci, než v neděli 24.4. dostaneme tradiční nářez od Arsenalu. Pak nás čeká nejspíš také prohra se Spurs. Úplný konec by snad mohl dát šanci zakončit zlou sezónu výhrou na návštěvě u Seaguls. Up the Toffees!

Fotografie: Kenza Dali (zdroj: Getty Images via bbc.com)

ŽK: Smith – Christiansen

Birmingham (3-5-2): Ramsey; Scott, Quinn, Lawley; Cvie, Quinn, Murray, Sarri, Finn; Ryan-Doyle (Pennock 56´), Smith

Everton (3-4-3): MacIver; Björn, Finnigan, Turner; Maier, Galli, Christiansen, Emslie (Bennison 45´), Graham, Duggan, Dalli (Clinton 81´)

Rozhodčí: Amy Fearns  Diváků: 537