Preview: Leicester City – Everton

07/05/2022 19 Od Javor

Záchranářská mise pokračuje tentokrát v rodišti Garyho Linekera.

Ano. Hráč, který spojuje oba kluby a který patří nepochybně k nejlepším střelcům anglického fotbalu všech dob opět bude mít dilema. Fandit klubu, který ho fotbalově vychoval a v jehož městě vyrostl? Nebo klubu, o kterém opakovaně řekl, že to byl nejlepší tým, za který kdy hrál? Třeba nám to konferenciér Match of the day zítra řekne.

Domácí ve čtvrtek vypadli s AS Řím v semifinále Konferenční ligy. A protože z jedenáctého místa ztrácí na poháry deset bodů, tak je jasné, že pouze dohrávají sezónu. Navíc se jim v následujících třech utkáních sešli v programu Everton, Watford a Norwich. Tři výhry? Tomu se bude snažit Lampardova družina zabránit.

Co se týká zdraví hráčů, tak přichází mírně přiznivé zprávy. Richarlisona bolí od Merseyside derby kotník, proto nedohrál minulý zápas proti Chelsea. Je ale v pořádku a nejspíš nastoupí v základní sestavě. Uzdravil se i Gomes, lze očekávat Daviese na lavičce. Účast Calverta-Lewina je s otazníkem, kvadriceps celkem zjevně vyléčený není. Nejspíše se tak opět dočkáme Richarlisona na hrotu, který bude podporovaný Grayem a Gordonem.

Stále platí, že do konce sezóny nebudou hrát Patterson a Townsend, Godfrey by měl začít s tréninkem uprostřed příštího týdne, s trochou štěstí tedy bude k dispozici proti Brentfordu. Hrát nebude ani van de Beek, nepustí ho zraněné tříslo. Leicesteru budou chybět pouze dlouhodobí marodi Ndidi a Bertrand. Na druhou stranu – Rodgers bude muset aspoň trochu pozměnit sestavu, přece jen mají Lišky v nohách čtvrteční prohrané utkání v Římě.

Důvodem k mírnému optimismu ve smyslu bodů pro hosty je forma domácích, ti vyhráli naposledy v lize před měsícem. Tak snad….

Co: Leicester City F. C. – Everton FC, 36. kolo Premier League
Kdy: 8. 5. 2022 od 15:00
Kde: King Power Stadium – Filbert Way, Leicester LE2 7FL (kapacita: 32 312)
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport 2
Rozhodčí: Craig Pawson – Dan Cook, Eddie Smart  Čtvrtý rozhodčí: David Coote
Videorozhodčí: Lee Mason  Asistent videorozhodčího: Simon Beck