Konečně útočník: Bienvenue, Maupay!

26/08/2022 4 Od Riči

Frank Lampard se přeci jenom dočkal vysněné posily do útoku, z Brightonu byl koupen neúnavný štírek Neal Maupay.

26letý Francouz sice není gólovou mašinou v pravém slova smyslu, během tříletého působení v dresu Seagulls nastřílel 27 branek ve 109 zápasech, manažer Lampard ale nového svěřence přivítal s otevřenou náručí: „Neal posílí naši ofenzivu a také přinese góly. Jedná se o velmi energického hráče s bojovným duchem. Podobné typy jsou v našem klubu velmi rády viděny.”

173 centimetrů vysoký Maupay nejraději nastupuje na samém hrotu útoku, kde zlobí obranu soupeře dravostí a darebáctvím, v čemž má zcela jistě nadějný potenciál nahradit Richarlisona.

„Everton je obrovským klubem se skvělými fanoušky. Když se ozval se zájmem, okamžitě jsem věděl, že chci oblékat jeho barvy,” zalichotila obligátně posila novému zaměstnavateli, o níž stáli také Fulham a Nottingham Forest.

Pravdou ale je, že Maupay hledal novou výzvu. V Brightonu odmítal prodloužil kontrakt, který mu končil za rok. Toffees se proto nemuseli příliš plácnout přes kapsu. Podle britských médiích zaplatili za jeho přestup garantovaných 12 milionů liber a další tři miliony činí výkonnostní bonusy. Rodák z Versailles podepsal na Goodison Parku tříletou smlouvu s opcí na další rok.

Maupay ještě nebude moci debutovat za Blues v sobotním ligovém utkání na půdě Brenfordu, premiéru si nejdříve odbude v následujícím úterním kole na hřišti Leedsu United.

Ve 26 letech je Maypay poměrně slušným cestovatelem, Evertonu je už jeho šestým klubem. Během kariéry postupně hrával za Nice, Saint-Étienne, Brest, Brentford a v nejvyšší anglické nejvyšší soutěži za zmíněný Brighton & Hove Albion.

Everton zároveň získal svou šestou letní posilu a z přestupového trhu se zatím nestahuje. Podle aktuálních zpráv by ještě rád vyztužil zálohu a útok. Přestupové okno se uzavírá ve čtvrtek.