Conti Cup: Sheffield United W – Everton W 0:3

27/11/2022 0 Od Karamela

Ligový pohár přivedl Blues do Yorkshiru, kde si na půdě Blades připsaly plný bodový zisk za vítězství 3:0.

Dámám Sheffield United se zatím sezóna příliš nedaří: v Championship obývají desátou příčku a radost z výhry nepoznaly již šest zápasů po sobě. Ani našemu ženstvu se v posledních týdnech zrovna dvakrát dobře nevede, takže obě strany potřebovaly vylepšit nejen svou pohárovou bilanci, ale také si trochu zahojit pošramocenou psychiku. Everton vstupoval do utkání jako favorit, ale jak se ukázalo, lehká práce jej nečekala. Pro zranění nebyla do zápasu nominována Christiansen ani Veje a Nico Sørensen zatím stále nabírá zápasovou formu po více než roční pauze.

První poločas

začal ostře. Již ve 4. minutě si nárokovala Snoeijs penaltu za zákrok ve vápně, nicméně jsme se museli spokojit s (neproměněným) rohem. O chvíli později to nadvakrát zkoušela George, ale Wilson v brance domácích účinně zasáhla. Pak mohla skóre otevřít Holmgaard, nicméně z dobré pozice hlavičkovala mimo. Spolupráce reprezentačních debutantek Park a Beever-Jones vedle k několika dobrým gólovým příležitostem, které však zůstaly promarněné. Wheeler to zkusila dělovkou z dálky, ale Wilson jej střelu vyrazila do břevna. O dorážku se pokusila Snoeijs, ale i při této střele byla Wilson na svém místě. Poločasová píšťalka tedy zazněla do bezgólového stavu.

Druhý poločas

vyžadoval změnu v sestavě, a té se také fanouškům dostalo: ze hřiště byla stažena Finnigan a naopak na pažit naklusala Galli. Držení míče bylo sice na naší straně,  účinně ohrozit domácí branku se nám nedařilo. Dílem pro obětavou obranu Sheffieldu, dílem pro naší tradiční (vrozenou?) neschopnost. A když pak Muir trestuhodně prchla naší obraně a málem dílo zkázy dokonala, přišel konečně zvrat. Graham s vytrvalostí a s důsledností sobě vlastní vybojovala míč před vápnem domácích a naservírovala jej Snoeijs. Její střela se konečně zatřepetala v síti – 0:1.  Na zvýšení skóre jsme si museli počkat dvacet minut, kdy střídající Bennison dobře vystihla přihrávku Sheffieldu, prošla přes tři obránkyně a zvýšila na 0:2. Tři minuty před koncem hrací doby přidala pojišťovací třetí gól (s přispěním výborně napadající Gio) Jess Park – 0:3.

Shrnutí

Sheffield United nespoléhal na svojí útočnou sílu, ale na urputnou a obětavou obranu. Což nám činilo nemalé obtíže velkou část zápasu a fakt, že nám takto zatápěl desátý tým Champu je při vší úctě zarážející. Naštěstí čtveřice střídání v druhé polovině se ukázala jako účinná a vedla ke kýženému cíli. Aktuálně jsme ve skupině A o bod druzí za Aston Villou, ovšem proti ní máme zápas k dobru. Uvidíme, zda se nám povede uspět i ve zbylých zápasech skupinové fáze s Durhamem a v poháru zatím tápajícím MUTD.  COYB!

Branky: Snoeijs (54´), Bennison (79´) , Park (87´)

Sheffield (5-4-1): Wilson; Paul, Newsham, Hartley, Wilson (Francis Jones); Lord-Mears (Docherty), Cusack, Rayner (Wilcock), Brown, Sweetman; Muir (Walters)

Everton (3-4-2-1): Brosnan; Finnigan (Galli), Bjorn, George; Graham, Holmgaard (Weir), Wheeler, Stenevik (Maier); Park, Beever-Jones; Snoeijs (Gio)

Fotozdroj: sufc.co.uk