Conti Cup: Everton W – Durham W 0:1

23/12/2022 0 Od Karamela

Rok 2022 se nám výhrou zakončit nepodařilo, z ligového poháru nás porážkou vyprovodil Durham.

Zápas dvou předem vyřazených využil Sørensen celkem rozumně k zařazení mladic Clarke a Wilding do sestavy a tím jim umožnil první seniorský debut. A z lavičky zasáhla do zápasu i další hráčka akademie Howarth.

Začátek utkání jsme začali svižně, ale bohužel náš rozlet již po čtvrthodině hry zastavila Crosthwaite, která zleva z vápna prostřelila Brosnan. Od té doby se obraz utkání změnil. Překvapivě jsme s durhamskými nestačili držet krok, a kdyby o poločase bylo skóre pro nás ještě méně příznivé, nebylo by divu. Naštěstí Brosnan byla vždy na svém místě. Míč ve své moci jsme postupně sice měli častěji než soupeřky, ale nic kloudného jsme s ním nepředvedli. Snad jen Beever-Jones a  Gio přeci jen durhamskou obranu trochu provětraly, bohužel bez gólového efektu. Gio navíc na přestávku odkulhala a o poločase musela být vystřídána. Největší příležitosti měla svými střelami zdálky nejspíš Christiansen. Nicméně překonat MacAloon v brance hostek se jí stejně nepodařilo, i když před koncem zápasu to ve slušné šanci zkoušela nadvakrát.

Naději na úspešné zakončení roku jsme tedy propásli. Snad aspoň odpočinek obvyklých opor a ochutnávka dospělého fotbalu pro hráčky z akademie budou dostatečnou náhradou za tento neúspěch. Evertonians sledující ženský tým si nyní mohou dát vánoční přestávku, další zápas hrají naše dámy až v novém roce. Konkrétně 15.1. přivítají na Walton Hall Park Reading. COYB!

Fotografie: Gio (zdroj: Getty Images)

Branky: Crosthwaite (15´)   ŽK: Bradley

Everton (4-3-3): Brosnan; Maier, Wilding, Weir, Graham; Wheeler (Galli), Holmgaard, Christiansen; Clarke, Beever-Jones (Park), Gio (Howarth)

Durham (4-5-1): McAloon; Robert, Lambert, Robson, Hepple; Farrugia (Clarke), Crosthwaite (Greenwood), Salicki (Wilson), Bradley, Ayre; Noonan (Hardy)