Preview: Everton – Arsenal

03/02/2023 13 Od Javor

Historická zkušenost říká, že nový trenér svůj první zápas neprohrává. Nutno naznati, že zítra odpoledne v Goodison Parku bude toto tvrzení podrobeno vskutku zatěžkávací zkoušce.

Přijede totiž první tým celé ligy – Arsenal. Svěřenci bývalého hráče Evertonu Artety, čerstvého držitele ceny pro nejlepšího manažera měsíce ledna, mají velmi dobrou sezónu, v lize prohráli pouze jednou – a to na Old Trafford. Když vememe v úvahu pětibodový náskok na druhý Manchester City a fakt, že mají odehráno o zápas méně, tak se v řadách jejich fanoušků začíná šířit optimismus ohledně titulu. Ale začátek února není konec května.

Arsenal koupil v lednu z Chelsea Jorginha, který si může na Goodison Parku odbýt svůj klubový debut. K tréninku se po šesti týdnech pauzy vrátil Reece Nelson, který laboroval se zraněným přitahovačem stehenního svalu. Do zápasu nezasáhne určitě zraněná trojice Elneny-Rowe-Jesus, účast Parteyho je s otazníkem, Arteta je v tomto směru optimistický. A nakonec i kompliment vůči Dychemu byl. „Líbí se mi, co udělal v Burnley (Dyche tam byl 9,5 roku) s omezeným rozpočtem. Snad se mu bude po zítřku v Everton dařit.“

Everton má úplně jiné starosti – sestupové. Nebyla přivedena ani jedna posila – ani na hostování. A to zamával šátečkem na rozloučenou odchovanec Gordon, který dal přednost ambicím třetího Newcastlu. Ze zraněných hráčů nebudou k dispozici Garner, Keane a Godfrey, zdraví Calverta-Lewina není stoprocentní, ale nominován by k zápasu být měl.

Co: Everton FC – Arsenal FC, 22. kolo Premier League
Kdy: 4. 2. 2023 od 13:30
Kde: Goodison Park –  Goodison Rd, Liverpool L4 4EL (kapacita: 39 572)
TV: Přímý přenos na stanici Canal+ Sport
Rozhodčí: David Coote – Lee Betts, Mark Scholes Čtvrtý rozhodčí: Andy Madley
Videorozhodčí: John Brooks Asistent videorozhodčího: Darren Cann