Keanův přestup do Juventusu potvrzen

13/03/2023 7 Od Riči

Útočník Moise Kean se po čtyřech letech opět stává kmenovým hráčem Juventusu, z něhož v létě 2019 s velkou slávou přicházel na Goodison Park.

23letý Ital hostuje v dresu Staré dámy už druhou sezónu. Minulé úterý byla podle plánů aktivována opce, která výpůjčku přeměnila na trvalý přestup v hodnotě 25 milionů liber včetně výkonnostních bonusů za 2,5 milionu liber.

Juventus navíc již dříve uhradil Evertonu za dvouleté hostování velmi slušných šest milionů liber. Kean svůj oficiální návrat oslavil poměrně netradičně minulou neděli. V ligovém zápase s AS Řím byl vyloučen po 40 vteřinách, kdy jako střídající vyběhl na trávník. Důvod? Z frustrace úmyslně nakopl protihráče.

Podobně neslavně se vlastně neslo i jeho angažmá v Evertonu, jenž ho koupil za 25 milionů liber. Ve své první sezóně vstřelil pouhé dvě branky v 33 zápasech. Následně se v létě 2020 nevešel do kádru manažera Carla Ancelottiho a zamířil na roční hostování do pařížského Saint-Germain, kde se mu dařilo o poznání lépe. V 41 utkáních vstřelil 17 branek.

Po roce ve Francii se Kean velmi nechtěně vracel do Evertonu. V modrém dresu stihl ještě naskočit do začátku nové sezóny, ale jeho záměr opustit klub byl zřetelný. Když se pak se svým zájmem přispěchal Juventus, poměrně rychle byl zkompletován transfer se zmíněným dvouletým hostováním a povinným odkupem.

Moise Kean v Evertonu pohořel, naštěstí ale pouze na hřišti. Finančně na něm Toffees netratili, ba naopak. Spolu s lednovým prodejem Anthonyho Gordona za 45 milionů liber do Newcastlu si vytvořili celkem slušnou „munici“ na letní přestupové období. Musí si však zachovat ligovou příslušnost, jinak se utržené peníze budou muset použít na splácení nekonečných dluhů…