Leicester W – Everton W 0:0

14/03/2023 1 Od Karamela

Na hřišti posledního týmu WSL se nám nepodařilo skórovat a po bezzubém výkonu si domů odvážíme hubený bod.

15. kolo WSL nás přivedlo na sever Anglie čelit o přežití bojujícím liškám. Že zápas nebude snadný bylo jasné. Výrazně fyzicky hrající Leiceter dokáže znepříjemnit život nejedné útočnici a naše schopnost probít se do zakončení je i bez toho poměrně omezená. Možná i proto Sørensen nominoval oproti minulému utkání do základu Sørensen a Stenevik, které hru do těla dokáží slušně ustát. Rovněž od začátku dostala šanci Bennison a na lavičku náhradníku naopak putovala smolařka minulého zápasu Finnigan. 

První poločas

přinesl dominanci Evertonu, která však jako bohužel již obvykle, končila nechutně daleko od branky domácích. A přinesl také několik riskantních rozehrání mezi Brosnan a obranou, naštěstí bez gólového potrestání, i když Cain po našem lapsu ve 34. minutě měla ke gólu řádně blízko. Sørensen s Bennison rozjížděly jednu akci za druhou a něco po dvaceti minutách hry mohla z jejich spolupráce těžit v koncovce Park. Ovšem její střela byla zblokovaná, takže opět nic. Kompaktní blok Leicesteru ne a ne se začít drolit. Posílení útoku Beever-Jones namísto vystřídavší Stenevik naší efektivitu nezvedlo. Drobnou náplastí pro nás mohlo být snad jen vědomí, že ani Foxes toho stran ofenzívy mnoho nepředvedly, takže bez branek se mohlo jít do šaten.

Druhá půle

začala tlakem Leicesteru, ze kterého nás dostalo sestřelení hlavní rozhodčí míčem do hlavy. Naštěstí se vše obešlo bez zdravotních následků i bez poškození headsetu, a také z úvodního klinče jsme se tak vymanili. Vystřídání Bennison a příchod Veje v 54. minutě prospěl nejen zpevnění naší obrany, ale také oživil naše opakované ofenzivní snahy. Těsně před hodinou hry měla gól na své hlavě Snoeijs, ale Leitzig v brance domácích jí zdařile vychytala. Vystřídání Snoeijs a příchod Christiansen udržel naší aktivitu dále v chodu a zdálo se, že meruna do branky domácích už konečně spadnout musí. Nepomohly ani přímé kopy ze slibných míst. Když po posledním z nich v nastaveném čase Beever-Jones hlavičkovala mimo bránu, bylo jasné, že body si s liškami rozdělíme.

Shrnutí

Neskórovali jsme již třetí zápas po sobě a 6x v posledních 14 zápasech. Pouze Leicester a Liverpool jsou na tom hůře. Je pěkné, že nyní ani v předchozích pěti setkáních s Leicestrem jsme se neprohráli, na druhou stranu jsme se nedokázali prosadit proti druhé nejděravější obraně v lize. Pispěl k tomu i výborný výkon brankářky domácích, kterou jsme ovšem zasypali deštěm celkem dvou střel… Pozitivem může snad být urputná snaha o gól po celou hrací dobu, velmi slušně odehraný první kompletní zápas Sørensen po více než roce od přetržení předního zkříženého vazu a návrat Veje po zranění v dobé formě. Věřme, že v následujícím derby nejen neprohrajeme, ale konečně  získáme i cenné tři body. COYB!

Fotografie: Gabby Geroge (zdroj: Getty Images)

Statistika: Posedlost 39% : 61%, střely 7:13 (na bránu 1:2)  ŽK: Mace, Green

Leicester (4-2-3-1): Leitzig; Eaton-Collins, Howard, Plumptre, Nevin; Mace, Green (Jones 71´); Whelan,Tierney, Cain; Siemsen (Goodwin 64´)

Everton (4-3-3): Brosnan; Hope, Björn, Holmgaard, George; Park, Bennison (Veje 54´), Wheeler; Sørensen, Snoeijs (Chistiansen 69´), Stenevik (Beever-Jones 37´)

Rozhodčí: Stacey Fullicks  Diváci: 1237