Manchester United – Everton 2:0

09/04/2023 2 Od Javor

Rutnní vítězství pro domácí, hosté podali horší výkon než ve třetím kole Anglického poháru.

Domácí začali očekávaným tlakem, první velkou šanci nevyužil v 8. minutě Rashford, Pickford merunu vyrazil. Poté trefil Antony po rohu tyčku, z dorážky poslal Wan-Bisaka míč vedle, což je ze vzdálenosti tří metrů umění. United pokračovali v tlaku, Everton čekal na brejky a málem se dočkal na konci první dvacetiminutovky.

Simms narážečkou s McNeilem vyřadili obranu domácích, ale z 8 metrů poslal míč vedle. Další šance neproměnil Antony, při první zakročil Pickford a při druhé přispěchal se skluzem včas Godfrey. Znovu nevyužil velkou příležitost Rashford, nutno říci, že Pickford chytal skvěle celý zápas a jen kvůli němu nedostal Everton populárního bůra. Když se červení v 36. minutě ujali vedení, tak to bylo nepochybně zasloužené.

Sancho poslal přihrávku na roh malého vápna, kam si naběhl McTominay, a prostřelil Pickforda k bližší tyči – 1:0! S odpovědí hostů přispěchal McNeil, ale jeho střelu zblokoval Martínez, Antony v nastaveném čase první půle v další šanci nevyzrál na gólmana hostů.

United i nadále pokračovali v tlaku, ale hosté si na začátku druhého poločasu ohlídali, že nebudou mít velké šance. Ale co to bylo platné, když už prohrávali a směrem dopředu byli neškodní? Trocha snahy od Simmse a McNeila byla vidět, ale tím to haslo. V polovině druhého poločasu neviděl jasnou žlutou McTominay za zbytečné zakopnutí míče, Pickford předtím zlikvidoval další přiležitosti Antonymu a Rashfordovi.

Střely Iwobiho a Garnera byly zblokovány, následně domácí zvýšili vedení. Colemanovi prošel nákop obránce pod kopačkou, dostal se k Rashfordovi, jehož přihrávku využil Martial – 2:0! Rashford se nacházel v podezřelé pozici, ale gól platil. Ve zbytku mače si domácí vedení v klidu pohlídali.

(fotozdroj: premierleague.com)

Branky: 36. McTominay, 71. Martial

Manchester United FC: De Gea – Wan-Bissaka, Maguire, L. Martínez, Malacia – McTominay, Fernandes – Antony
(60. Martial), Sabitzer (76. Fred), Sancho (76. Eriksen) – Rashford (81. Weghorst)

Everton FC: Pickford – Coleman(87. Patterson), Keane, Tarkowski, Godfrey (46. Mykolenko) – Gueye (60. Garner) –  Gray, Iwobi, Onana (60. T. Davies), McNeil – Simms (70. Maupay)

Rozhodčí: Michael Oliver  Diváci: 73 509