Preview: Leicester City – Everton

30/04/2023 7 Od Javor

Do cílové rovinky tohoto ročníku vbíhá Everton mezi poslední trojicí. Musí přidat.

A výsledky spolu s výkony klubu na hřišti i mimo něj opravdu nejsou dobré. Samozřejmě, na týmy před nimi ztrácí Karamelky jen 2 body, takže papírově nic neřešitelného. Ale pokud je čtyřgólový výprask od Newcastlu aktuálním odrazem současné formy, tak se i velcí optimisté musí ptát, kde se body nahrají. Zvlášť, když v dalších třech zápasech (včetně toho zítřejšího) každému soupeři o něco jde.

Leicester je na tom velmi podobně, tabulkový soused má přesně o bod více. Vardy přestal střílet góly, Kasper Schmeichel před sezónou přestoupil do Francie a klub, který v blízké minulosti sázel spíše na pevnou obranu, má najednou také sestupové starosti. Během sezóny po vzájemné domluvě skončil Rodgers, manažerem do konce sezóny byl jmenován Dean Smith, kterého v prosinci loňského roku vyhodil Norwich. S formou jsou na tom oba týmy podobně, Everton má z posledních pěti ligových zápasů dva body, Leicester ze stejného počtu zápasů čtyři.

Hostům se po odpykání jednozápasového trestu vrací Holgate, k dispozici bude již i uzdravený Coleman. Jedinými absentéry tak budou Vinagre a Townsend. Domácím bude chybět kvůli zranění stehna/třísla Iheanacho, zlepšuje se zdravotní stav dvojice Evans-Pereira, ale proti Evertonu budou ještě chybět.

Co: Leicester City FC – Everton FC, 34. kolo Premier League
Kdy: 1. 5. 2023 od 21:00 SEČ
Kde: King Power Stadium, Leicester
TV: přímý přenos na stanici Canal+ Sport, komentuje Marek Skáčik
Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, James Mainwaring  Čtvrtý rozhodčí: Simon Hooper
Videorozhodčí: Neil Swarbrick  Asistent videorozhodčího: Simon Bennett