Chelsea W – Everton W 7:0

10/05/2023 0 Od Karamela

Sedm kulí jako v Sarajevu.

Kdyby to dopadlo opravdu jako v Sarajevu, bylo by to ještě dobré, neboť tam se následníkovi habsburského trůnu staly osudnými kule jen dvě. Realita však odpovídala fikci Haškova románu a Chelsea bojující o čelo tabulky nás rozdrtila góly sedmi. Do zápasu jsme vstupovali ne sice jako favorité, ale se sebevědomím těch, co mohou hrát v klidu a nakonec možná překvapit. Chelsea naopak pod tlakem byla, stále si brousí zuby na titul a dostihnout MUTD v čele tabulky bylo a je stále možné.

První poločas

jsme byli Chelsea důstojnými soupěři. Bohužel jen prvních deset minut. Sice jsme si za tu dobu nevypracovali žádnou zásadní šanci, ale snažili jsme se aspoň držet krok. Bohužel jen do 12. minuty. Pak se napřáhla z hranice velkého vápna Reiten a její bomba k levé tyči započala naší destrukci – 1:0. Technicky skvěle vybavená Norka byla i u následující branky, když obloučkem přes pokutové území našla Kerr, která prvotřídní hlavičkou přidala svůje letošní 26. gól a zvýšila tak na 2:0. Záhy po brance musela pro zranění střídat a na trávníku jí nahradila hrající legenda Harder. Legenda nebyla na hřišti ani minutu a přispěla nám dalším gólem – 3:0.

A aby toho nebylo málo, tak ve 44. minutě se k nevalné střele dostala Ingle. Míč váhavě proskákal vápnem a pod rukou Brosnan i za naší brankovou čáru – 4:0. Je pěkné, že Ingle ukončila své tříleté čekání na gól, jen ten timing nebyl úplně nejšťastnější. Ale ne, ještě neodcházejme zotavit se  přestávkovou dávkou čehokoliv dvojitého. O minutu později  totiž Björn minula přihrávku před naší bránu a Fleming přidala pátý fík – 5:0. Pět střel na naší bránu – pět branek. Nejvyšší čas na přestávku.

Druhý poločas

přinesl už menší gólovou smršť, než úvodní půle debaklu. Náš výkon se výrazně zlepšil, ale na redukci skóre to nestačilo. V úvodu poločasu Brosnan vyrazila hlavičkový pokus Harder, ale stejná hráčka se nakonec prosadila z pokusu dalšího a z prvního doteku utilizovala nahrávku Cuthbert – 6:0.  A ani sama Cuthbert nepřišla zkrátka, když v nastavení zužitkovala kiks naší osy Björn – Wheeler a zasadila nám definitivní ránu – 7:0. Pokud má někdo pocit, že se referát ze zápasu nezabývá výkonem našich hráček, tak je třeba říci, že víceméně žádný relevantní nebyl. Aspň tedy ne takový, abychom s Chelsea mohli hrát vyrovnanou partii. 

Shrnutí

Další ze zápasů s týmem na prvních příčkách tabulky, na který je lepší zapomenout. A nebo si jej naopak připomenout, pokaždé, když začneme snít o postupu do Evropy. Jediným pozitivem může být, že po prvním poločase jsme nehodili ručník do ringu, ale i tak rozdíl ve hře obou týmů tahal za oči. Do konce sezóny nám zbývají tři utkání a na Villu před námi 6 bodů. Nic, co by se nedalo uhrát. Bohužel příští zápas hrajeme s naším dalším tradičním katem Arsenalem. Následuje hratelný WBA a celou letošní taškařici zakončí nevyzpytetelný zápas s Manchester City. Tak teď nejřív 17.5. od 19:15 přetrpět ten Arsenal. COYB!

Fotografie: Karen Holmgaard (zdroj: evertonfc.com)

Statistika: Posedlost: 54% : 46%, střely 17:8 (na branku 11:3)

Branky: Reiten (12′), Kerr (25′), Harder (33′ + 81′)Ingle (44′), Fleming (45′), Cuthbert (90′)

Chelsea (4-2-3-1): Musovic; Périsset (Abdullina 45´), Mjelde, Eriksson, Charles (Carter 72´); Fleming, Ingle; Rytting Kaneryd, Cankovic (Cuthbert 63´), Reiten (James 45´); Kerr (Harder 32)

Everton (4-3-3): Brosnan; Finnigan, (Stenevik 82´) Sevecke, Björn, Veje (S. Holmgaard 53´); Wheeler, Bennison, K. Holmgaard (Christiansen 53´); Sørensen, Snoeijs (Maier 69´), Galli

Rozhodčí: Lisa Benn