Preview: Wolverhampton Wanderers – Everton

20/05/2023 18 Od Javor

V předposledním kole se ve Wolverhamptonu střetnou dva týmy, které proti sobě poprvé hráli již v úplně první sezóně. Wanderers tehdy vyprovodili Everton populárním bůrem.

Takové skóre by se nám dnes nelíbilo. Zatímco Wolverhampton pouze dohrává sezónu, Everton stále hraje o záchranu. Což o to, momentálně by nesestupoval, ale náskok jednoho bodu na sestup určitě nedává klid. Výhodou samozřejmě je fakt, že mají Karamelky záchranu ve svých rukou a dvě výhry znamenají pokračování v nejvyšší soutěži. Chci tímto poděkovat nejmenovanému týmu z Merseyside za třígólovou výhru v pondělí v Leicesteru. Samotní Wolves byli na konci roku poslední, ale solidním jarem se zachránili.

V poločase zápasu proti Manchesteru City byl vystřídán Calvert-Lewin, manažer Dyche jeho střídání zdůvodnil prevencí, útočníkovy dlouhodobé problémy se stehnem jsou všeobecně známy. K dnešnímu zápasu je hroťák připraven. Absentéry naopak budou Coleman, Davies, Godfrey, Mykolenko, Townsend a Vinagre, všichni kvůli různým typům zranění, stoper Coady nemůže hrát, protože z Wolverhamptonu v Evertonu hostuje. Obranná čtyřka je tak zjevně daná – kdo má zdravé obě nohy, tak hraje v základní sestavě.

Domácím budou chybět Chiquinho a Kalajdžič, nominace Traorého k zápasu je s otazníkem. Wolverhampton je v této sezóně jako Jekyll a Hyde, doma poráží solidní týmy, ale venku ne a ne bodovat. Důvodem k optimismu je dva měsíce stará výhra Leedsu na Molineux, kdy si hosté vybudovali náskok 0:3 a zvládli vyhrát 2:4. Snad tento zápas Dyche a spol. pozorně studovali.

Co: Wolverhampton Wanderers FC – Everton FC, 37. kolo Premier League
Kdy: 20. 5. 2023 od 16:00 SEČ
Kde: Molineux Stadium – Waterloo Road, Wolverhampton WV1 4QR (kapacita: 32 050)
TV: Přímý přenos na stanici Canal+ Sport 4, komentuje Jan Suchan
Rozhodčí: David Coote – Simon Bennett, Timothy Wood  Čtvrtý rozhodčí: James Linington
Videorozhodčí: Craig Pawson  Asistent videorozhodčího: Wade Smith