Přichází Justine Vanhaevermaet a Karoline Olesen

18/08/2023 0 Od Karamela

Čtvrtou posilou letního přestupového okna na Walton Hall Park se stala belgická internacionálka Justine Vanhaevermaet, pátou pak Karoline Olesen.

Poněkud opožděně, ale přece informujeme ctěné čtenáře, že řady Everton Women posílily další dvě hráčky. Tou první je Justine Vanhaevermaet. 31. letá střední záložnice k nám přišla ze sestoupivšího Readingu, za který odehrála dvě sezóny. Za Royals nastoupila k  39 zápasům, ve kterých skórovala 6 krát. Než Justine dorazila do Anglie, strávila 13 let v belgické, norské a německé první ligy. Z řady klubů, jejichž barvy hájila je asi nejznámější RSC Anderlecht. V tomto bílomodrém dresu hrála ve dvou obdobích, nejprve v letech 2012-2013, poté 2016-2018. Na Briana Sørensen ovšem nejvíce zapůsobily její konzistentní výkony v dresu Royals, které ho přiměly nabídnout Justině evertonské angažmá. Obě strany se shodly na smlouvě do léta 2025.

18 letá záložnice Karoline Olesen je Brianu Sørensenovo dobře známá z jeho minulého působiště ve Fortuně Hjøring, kde ji přivedl do A-týmu. Právě tato známost a dobré reference od četných evertonských dánských kolegyň přispěly k rozhodnutí Olesen přiložit hrot pera na vytečkovanou část smlouvy a upsat se Blues do léta 2025. Věříme, že (možná přes vhodně zvolené hostování) se Karoline stane platnou posilou týmu a naplní tak představy, které ona sama i manažer o jejím angažmá mají. COYB!

Zdroj fotografie: dhnet.be, shekicks.net