Preview: Tottenham Hotspur – Everton

23/12/2023 11 Od Javor

4 výhry v řadě a vítězství hlavně venku. Evertonians by mohli dostat 3 body pod stromeček.

Pouť Ligovým pohárem skončila v úterý večer po penaltovém rozstřelu (štíty nepúšťat na saká penalty), Fulham vyhrál v Goodison Parku v této sezóně již podruhé. V semifinále mu samozřejmě přejeme postup a hodně štěstí. Kolotoč zápasů se tedy vrací do ligového normálu, v Anglii se říká, že nejdůležitější části sezóny, pokud chce být mužstvo úspěšné. Do konce roku se úroveň soupeřů skutečně zvyšuje, resp. Everton čeká náročný dvojboj – po dnešním utkání na Tottenhamu čeká ve středu domácí utkání proti obhájcům titulu.

Spurs v létě prodali Harryho Kanea do Bayernu Mnichov, a tak se vkládala otázka, jak nahradí jeho branky. Zatímní odpověď zní, že velmi dobře. Rozstřílel se (více než v minulosti) Son, občas přidá kopačku k dílu i exToffee Richarlison a tým jednu dobu flirtoval i s prvním místem. Skvěle vypadá nákup Maddisona z Leicesteru, který je ale nyní zraněný a nebude k dispozici pro dnešní zápas.Tým je pátý, před současnou sérií dvou výher (včetně té nad Newcastlem) měl zase slabší období, když v pěti zápasech v lize uhrál pouze bod, možná trochu paradoxně proti Manchesteru City. Po drobných zraněních bude mít manažer Postecoglou k dispozici Johnsona a Lo Celsa, kvůli kartám bude chybět dvojice Udogia a Bissouma. Dlouhodobými absentéry jsou Betancur, Perišić, Philips, Sessegnon, Solomon a van de Ven.

Everton se bude i nadále muset obejít bez trojice Coleman-Doucouré-Young, přičemž první dva nejsou daleko od návratu. K dispozici samozřejmě nebude ani dvojice Alli-Gomes, naopak by mohl již být připraven zasáhnout do zápasu po zranění třísla Mykolenko.

Co: Tottenham Hotspur FC – Everton FC, 18. kolo Premier League
Kdy: 23. 12. 2023 od 16:00
Kde:Tottenham Hotspur Stadium – 782 High Rd, Londýn N17 0BX (kapacita: 62 850)
TV: Přímý přenos na stanici Canal+ Sport, komentuje Jaromír Bosák, studio Match Time od 15:30
Rozhodčí: Stuart Attwell – Richard West, James Mainwaring  Čtvrtý rozhodčí: Tim Robinson
Videorozhodčí: Michael Oliver  Videorozhodčí: Harry Lennard