Conti Cup: Leicester W – Everton W 5:1

26/01/2024 2 Od Karamela

Zápas hanby, na který bychom měli co nejrychleji zapomenout. Nesplňoval ani kritéria tréninkového rozcvičení.

Ani nám, ani Leicesteru už v ligovém poháru o nic nešlo – jsme z něj venku. Prohra by tedy mohla být i přijatelná. Ale ne takováto a ne po předvedeném výkonu. Můžeme se chlácholit nadějí, že hrálo naše béčko. Nuže tedy – nehrálo. Ano, do zápasu bylo moudře nominováno, a také si i zahrálo několik mladých hráček včetně 16-leté Isabelly Hobson. I když se nevyvarovaly chyb, stále jsme měli na trávníku, respektive v případě Pirelli Stadium na oraništi nezanedbatelné množství zkušených bojovnic a měli jsme tedy být schopni podat nějaký solidní výkon. Bohužel jsme však hráli zcela chaoticky a bez zájmu. Vysoká prohra byla naprosto oprávněná.

V prvním poločase

otevřela skóre střelou zblízka Tierney – 1:0. Záhy jej po mizerné práci obrany zvýšila Rose –2:0.  O 8 minut později faulovala Hope ve vápně O´Brien. Ta se více než ochotně skácela k zemi – penalta. Sama postižená se ujala exekuce a tváří v tvář naší brankářce uspěla – 3:0. Brosnan  byla vůbec v prvním poločase asi naší nejvíce vytíženou hráčkou, kdy zlikvidovala střely zejména opakovaně dotírajících Tierney a Rose. Za naše barvy se pokusila o korekci skóre Piemonte, ale její střelu bez problémů lapila Kop.

V druhém poločase

jsme hráli bohužel stejně bídně, jako v tom prvním, nneí tedy divu, že Leicester přidal další dvě branky: Ve 48. minutě to byla Missy Goodwin, na kterou naše obrana jaksi pozapoměla (4:0) a v 82. minutě Rantala, která využila chyby Duggan a oloupila jí o míč u našeho vápna (5:0). V mezičase ještě Brosnan zlikvidovala velmi vlažně kopnutou penaltu Missy Goodwin. Čest našich barev se snažila zachránit zejména Piemonte, bohužel její střelecké pokusy se nesetkaly s úspěchem. Jinak naší hru charakterizovala zejména pomalost a nepřesnost, s ubýhajícím časem snad až nechuť. Ohrozit branku soupeřek se nám nedařilo. Náš čestný gól zaznamenala až v prodloužení Bennison po spolupráci s Finnigan.

Shrnutí

Strašný výkon, který lze jen těžko něčím omluvit. Jedinou přijatelnou odpovědí je v neděli v ligové repríze tohoto utkání na domácí půdě Leicester rozdrtit. Nic jiného nemůže fanoušky a myslím a doufám, že ani náš tým uspokojit. Brian Sørensen po zápase hovořil o nutnosti nechat odpočinout klíčové hráčky a sliboval plné soustředění a výkon v nedělním mači. Doufejme tedy, že už reprízu obdobného zoufalství jako bylo toto v neděli neuvidíme. COYB!

Fotografie: Hope a Madsen brání proti Thibaud (zdroj GettyImages via royalbluemersey.sbnation.com)

Góly: Tierney (18´), Rose (20´), O´Brien (penalta, 28´), Goodwin (48´), Rantala (82´) – Bennison (90+6´)

ŽK: Wilding, Galli, Bissell

Foxes (4-3-3): Kop; Cayman, Thibaud, Tierney, Nevin (Bott 63´); Takarada, Whelan (Siemsen 63´), Green; Momiki (Rantala 72´), O´Brien (Goodwin 45´), Rose (Baker 45´)

Toffees (4-3-3): Brosnan; Stenevik (Finnigan 56´), Hope (Wheeler 56´), Wilding, Olesen (Vanhaevermaet 74´); Galli (Bennison 56´), Settle, Bissell; Madsen (Hobson 55´), Duggan, Piemonte

Rozhodčí: Megan Wilson  Hráčka zápasu za Everton: Brosnan