FA Cup Preview: Everton – Luton Town

27/01/2024 7 Od Javor

Anglický pohár skýtá vítané povyražení před návratem do trudné ligové reality.

Navíc hrajete doma proti přijatelnému soupeři. To jsme si ale na konci září mysleli také. Proti Hatters tedy máme nevyřízený účet. Klub ze severního předměstí Londýna má jako nováček pouze jednu ambici. Záchrana se zatím nedaří, pravda, od katastrofálního startu se výkony a výsledky výrazně zlepšily, s prázdnou odjížděl třeba Newcastle. Je ale nutno konstatovat, že klub v prosinci postihla velká tragédie, kdy při ligovém zápase v Bournemouthu zkolaboval přímo na hřišti kapitán Lockyear. Utkání bylo ukončeno a vedení ligy nařídilo celý zápas opakovat, přičemž jeho termín zatím není znám.

V klubu působí exEvertonian Barkley, který před sezónou podepsal jednoletý kontrakt. Patří k oporám základní sestavy, ač hraje na výrazně jiné pozici ve srovnání s působením na Goodison Parku. V současnosti jde o zápas ligových soupeřů, domácí mají o bod více, hosté o zápas méně. Oba týmy postoupily do 4. kola v opakovaném zápase, Luton výhrou na hřišti třetiligového Boltonu.

Domácí marodku rozšířil Gomes, hrát ho nepustí zranění lýtka, i nadále kvůli zraněnému přitahovači stehenního svalu nebudou k dispozici Coleman a Doucouré, naopak se postupně uzdravuje Young. Ten zvládl ve středu proti týmu Benficy Lisabon do 21 let odehrát 75 minut, ale dnes ještě hrát nebude. Posledním absentérem je Gana, kterého čeká v pondělí osmifinále mistrovství Afriky za Senegal proti Pobřeží slonoviny.

Ze stejného důvodu bude chybět hostům Kabouré, jeho Burkinu Faso čeká stejná fáze turnaje proti Mali v úterý. Kvůli kartám nebude hrát Edwards, zranění jsou Andersen s Nakambou, naopak bude k dispozici Lokonga, který byl pošetřen při utkání v Boltonu.

Co: Everton FC – Luton Town FC, 4. kolo Anglického poháru
Kdy: 27. 1. 2024 od 16:00
Kde:Goodison Park – Goodison Rd, Liverpool L4 4EL (kapacita: 39 414)
TV: Přímý přenos na Voyo
Rozhodčí: Josh Smith – Edward Smart, Nick Greenhalgh  Čtvrtý rozhodčí: Matthew Donohue
Videorozhodčí: Andrew Madley  Asistent videorozhodčího: Sian Masseyová-Ellisová