Preview: Wolverhampton Wanderers – Everton

31/10/2021 15 Od Petr

V podělní dohrávce zavítá Everton na hřiště rozjetého Wolverhamptonu. Vlci vedení novým trenérem vyhlížejí pátý zápas v řadě bez prohry. Naopak hosté mají po blamáži s Watfordem v posledním kole co napravovat.

Jak se říká – s jídlem roste i chuť, domácí budou bezpochyby řádně hladoví po dalších bodech do ligové tabulky, vždyť z posledních čtyř zápasů se jim podařilo urvat deset bodů. Nový trenér (jak jinak než Portugalec) Bruno Lage se v novém působišti dokázal poměrně rychle zabydlet i po úvodních nezdarech, kdy v pěti zápasech vyhrál pouze jednou. Teď to vypadá že se mince obrací a Vlci postupně stoupají ligovou tabulkou.

Hosté z Liverpoolu jsou průběžně osmí se 14 body, na svého pondělního soupeře mají k dobru pouze bod. Vítězství bychom samozřejmě potřebovali jako sůl, z posledních šesti zápasů jsme se naplno radovali jen jednou, při povinné výhře proti bezzubému nováčkovi z Norwiche. Obzvlášť když se blíže podíváme na listopadový program, kde nás čeká Manchester City, Tottenham a nevyzpytatelný Brentford, mělo by toto utkání být teoreticky jedno z těch jednodušších. Pro Toffees tak mluví alespoň statistika posledních vzájemných zápasů, ze čtyř střetnutí jsme třikrát odcházeli vítězně.

Last ones

12.07.2020 Premier League  35. kolo
Wolverhampton – Everton FC
3:0
12.01.2021 Premier League  18. kolo
Wolverhampton – Everton FC
1:2
19.05.2021 Premier League  37. kolo
Everton FC – Wolverhampton
1:0

Kdo sedí a kdo hraje?

Domácím se do hry vrací uzdravený Willy Boly, naopak mimo hru zůstávají Jonny, Pedro Neto, Yerson Mosquera a Hugo Bueno. Do základní jedenáctky by se mohl vrátit Ruben Neves na úkor Leandera Dendonckera, ale v poslední třetině hřiště pravděpodobně nedojde k žádným změnám a Hee-chan bude pokračovat vedle Adamy Traoreho a Raula Jimeneze v přední trojici.

Co se týče Evertonu, Benítez potvrdil, že Richarlison by mohl naskočit od začátku, naposledy se vrátil po zranění z lavičky proti Watfordu a hned dokázal skórovat. Fabian Delph po problémech s ramenem opět trénuje s Toffees, ale Abdoulaye Doucouré, Yerry Mina, Dominic Calvert-Lewin a André Gomes budou v pondělí chybět. Očekává se, že Benítez odolá pokušení udělat velké změny oproti prohře s Watfordem, ale Richarlison by se měl objevit na pozici středního útočníka, Alex Iwobi a Mason Holgate by se také mohli objevit v základu.

Rafael Benítez o zápase:

„Podívali jsme se na chyby a na to, jak to změnit, jak se zlepšit. Hlavně musíme držet pohromadě jako tým.“

„Nejlepším způsobem, jak na to reagovat, bude vyhrát další zápas – je to tak jednoduché.“

„Když jsem [do Anglie] přišel v roce 2004, používali jsme zónové bránění a lidé tento systém kritizovali, rok poté a dva roky poté jsme byli nejlepším týmem…Myslím, že je to otázka toho, jak bránit, jak ukázat charakter a agresivitu, kterou musíte v těchto situacích ukázat, abyste ubránili rohový nebo volný kop.“

Benítez, který na Molineux nastoupí ke svému 350. zápasu v roli manažera Premier League, hovořil také o formě Anthonyho Gordona.

„Jsem s ním opravdu spokojený a doufám, že odehraje 90 minut v mnoha zápasech od teď do konce sezony, ale mým úkolem je být si jistý, že bude hrát dobře v mnoha zápasech, ne ho jen poslat na hřiště a čekat, co se stane.

„Chci si být jistý, že se zlepšuje, že dělá pokroky. Na konci sezony bude mnohem lepším hráčem.“

Co: Wolverhampton Wanderers – Everton FC, 10.kolo Premier League
Kdy: pondělí 1. listopadu 2021 ve 21:00
Kde: Molineux Stadium, Wolverhampton
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport 1
Rozhodčí: Martin Atkinson Asistenti: Lee Betts, Richard West
VAR: Chris Kavanagh  Asistent VAR: Wade Smith