Preview: Crystal Palace – Everton

11/12/2021 33 Od Petr

V šestnáctém kole Premier League míří hráči Evertonu do Londýna poměřit síly s poměrně oblíbeným soupeřem – Crystal Palace. Ti dokázali proti Karamelkám doma naplno bodovat naposledy v říjnu 1994…

…není to ale jen o domácí neschopnosti hráčů Crystal Palace, venku se jim také proti týmu od řeky Mersey příliš nedaří. Poslední ligová výhra se datuje do roku 2014. Co se týká aktuální formy, Orli poslední 3 ligové zápasy prohráli, nicméně předtím dokázali urvat bod proti Burnley a dokonce naplno bodovat proti Wolverhamptonu i Manchesteru City. Pokud se podíváme na poslední zápasy Toffees, čeká nás pohled o dost horší. Sérii osmi zápasů bez výhry se podařlo utnout až v posledním ligovém zápase proti rozjetému Arsenalu. Mnoho fanoušků Evertonu tak s napětím očekává, jestli se jejich milovaný tým konečně výsledkově zvedne, aniž by hned zase spadnul.

Poslední vzájemné zápasy

08.02.2020 Premier League  26. kolo
Everton FC – Crystal Palace
3:1
26.09.2020 Premier League  3. kolo
Crystal Palace – Everton FC
1:2
05.04.2021 Premier League  30. kolo
Everton FC – Crystal Palace
1:1

Mimo hru je stále DCL a opět Mina

Do hry Evertonu se určitě nezapojí zranění Dominic Calvert-Lewin, Tom Davies a Salomón Rondon. Do nemilosti trenéra Beníteze upadl kvůli údajné hádce Lucas Digne, jeho místo na levém kraji obrany by měl pokrýt Ben Godfrey. Po vleklém zranění podkolenní šlachy se v posledním zápase vrátil Kolumbijský stoper Yerry Mina, který si bohužel po půlhodině na trávníku poranil lýtko. Vystřídal ho Mason Holgate, očekává se, že zítra nastoupí v základu.

Domácí trenér Patrick Vieira bude mít k dispozici téměr všechny hráče, do hry jistě nenaskočí Nathan Ferguson, pochybný je i start Jamese McArthura a Joachima Andersena. V útoku tak může spoléhat na osvědčenou trojici Zaha-Benteke-Ayew s vydatnou podporou ve formě hrajícího Conora Galaghera.

Věděli jste že?

  • Everton, neděle a góly moc nejdou dohromady…v posledních šesti nedělních zápasech se nám nepodařilo skórovat, žádnému týmu PL se zatím nepodařilo neskórovat v řadě sedmkrát
  • Všechny čtyři góly Wilfrieda Zahy v Premier League za Crystal Palace v této sezoně byly úvodním gólem zápasu, přičemž tři z nich skončily vítězným zásahem. Fotbalista z Pobřeží slonoviny skóroval v 11 zápasech Premier League proti Evertonu pouze jednou a nikdy nebyl na straně vítězů.

COYB!

Co: Crystal Palace – Everton, 16.kolo Premier League
Kdy: neděle 12.prosince v 17:30
Kde: Selhurst Park, Holmesdale Road, Londýn SE25 6PU (kapacita: 25 456)
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport
Rozhodčí: Andy Madley  Asistenti: Adrian Holmes, Simon Beck
VAR: Stuart Attwell  Asistent VAR: Harry Lennard