Kevin Thelwell o své roli

14/03/2022 5 Od ENBD

Nejnovější posila do sportovního úseku nastínila, jaké pravidla hodlají nastavit, a jak funguje jeho komunikace s trenérem.

Thelwella již jistě nemusíme představovat, osmačtyřicetiletý sportovní ředitel se k modré straně Liverpoolu připojil na sklonku února z New York Red Bulls (více v již vydaném článku), a nyní konečně prozradil to, jakým stylem hodlá u nás pracovat. „V prvé řadě nás čeká hodně práce, abychom tým vytáhli tam, kde má být.“ Zdůraznil hned na úvod. „Už jsem si sednul s celým skautovacím týmem, a měl s nimi plodnou řeč.“ Dodal hned v zápětí.

„Co se týče budoucí spolupráce, bude velmi úzká. Frank a celý trenérský tým bude hodně zapojen do výběru hráčů. Chtěl jsem porozumět tomu, jakým stylem chce hrát, a jakou má vizi hodně herní stylu do budoucna. Jasně jsme si řekli, jaké hráče chceme od tohoto momentu přivádět, a rádi bychom vybudovali tým, který bude více konzistentní, stabilní, a každý bude vědět, co od něj na hřišti očekáváme.“

Podle Franka samotného je komunikace tím hlavním klíčem, když pracujete se sportovním ředitelem, Thelwell dodává, že jejich společná řeč je velmi konstruktivní a pozitivní směrem k dalším měsícům. „Máme kancelář hned vedle sebe, takže doufám, že to jenom přispěje k vzájemným dobrým vztahům.“

Nehledě na nepříliš lichotivé postavení v tabulce to vypadá, že můžeme alespoň optimisticky vyhlížet další měsíce a přestupové období, během kterého dostane tým tvář, a začne se pracovat s dlouhodobější koncepcí, která týmu hodně chybí. Oba dva si zřejmě uvědomují, že chtějí-li tým pozvednout, je třeba důsledná a upřímná komunikace.
Nezbývá než doufat, že se atmosféra v klubu postupně vylepší, a posléze získá tým tolik potřebnou vizi.

(fotozdroj: evertonfc.com)