Přestupová zima 2024

05/03/2024 30 Od Riči

Na Nový rok se otevře přestupové okno, v němž se od Evertonu neočekává přílišná aktivita. Jakékoliv posílení by bylo příjemným překvapením.


Před přestupovým oknem

Finanční situace klubu je již několik měsíců značně neutěšená. Toffees prakticky nemohou utrácet za nové hráče, a to v důsledku výstavby stadionu, špatného hospodaření a finančních pravidel.

Nejistotu navíc prohlubuje čekání na nového majitele. Americká společnost 777 Partners čeká na schválení svého odkupu Evertonu od Farhada Moshiriho, který už nemá zájem investovat do klubu ani libru. Nicméně aprobace ze strany vedení anglické ligy není samozřejmostí, a tak se ještě můžeme dočkat velmi černých scénářů.

Rychlý pohled na současný stav Evertonu jasně naznačuje, že pokud se podaří získat posilu, bude se jednat o hostování, případně přestup za nízkou sumu nebo s odloženými platbami. Tento fakt nepřímo potvrdil i sportovní ředitel Kevin Thelwell.

Blues ale pravděpodobně budou muset řešit několik otázek. Dlouhodobým problémem je úzký kádr a řešit se asi bude muset i údajná nespokojenost Arnauta Danjumy s herním vytížením, což by mohlo znamenat předčasné ukončení jeho hostování z Villarealu a potřebu najít náhradu. Nizozemského fotbalistu by už v lednu rád získal Lyon.

Záhadou je také budoucnost Deleho, který v aktuální sezóně stále čeká na start. V létě se léčil s duševními problémy a poté byl sužován zraněními. Podle posledních zpráv si přivodil další zdravotní trable, vyvstávají pochybnosti, zda se ještě někdy objeví v dresu Evertonu. Jeho smlouva platí pouze do léta 2024, týdenní plat činí velmi luxusních 100 tisíc liber a v případě dalších sedmi odehraných zápasů bude muset Everton zaplatit Tottenhamu deset milionů liber.

Dále se předpokládá, že pokud kádr manažera Dychea nebude výrazně oslaben, mladý Lewis Dobbin odejde na hostování do nižší soutěže za účelem pravidelné zápasové praxe. Naopak na hostování v Southamptonu se nedaří Masonu Holgatovi nedaří a Everton mu nejspíše bude hledat nové angažmá. S podobným neutěšeným stavem se potýká Lewis Warrington, který též nenastupuje ve druhé lize. Aktuálně dokonce není ani v Plymouthu, neboť na Merseyside léčí zranění kolene.

Zimní přestupové období v Premier League skončí s uplynutím 1. února.


Potvrzené přestupy

Příchody

Muži Ženy
 

Odchody

Muži Ženy