Přestupová zima 2021

02/02/2021 53 Od Riči

Everton se podle očekávání zbavoval v zimním přestupovém okně nového roku 2021 nadbytečných hráčů, nakonec ale stačil přivést aspoň jednu posilu.


Před začátkem přestupového okna

Přestupové okno, první pobrexitové, se v Anglii otevírá 2. 1. nového roku a skončí stejně jako ve většině evropských soutěží o půlnoci středoevropského času pondělního dne 1. 2. Později v únoru se bude moct ještě obchodovat v Portugalsku do 4. 2., v Rusku do 25. 2. a v Číně do 26. 2.

Jak bude Everton aktivní na přestupovém poli?

Sportovní ředitel Marcel Brands není příznivcem nakupování uprostřed sezóny, jelikož nabitý program ztěžuje adaptaci nového hráče. Toffees navíc za ročník 2019/20 ohlásili rekordní ztrátu ve výši 140 miliónů liber. Movitý majitel Farhad Moshiri by jistě mohl uvolnit peníze na transfery, finanční pravidla Premier League a UEFA ale svazují ruce.

Na druhou stranu kvalifikace do evropských pohárů by mohla generovat zajímavé zisky a Everton má sezónu rozehranou nadějně. Vhodná posila, byť i na hostování, by zvýšila konkurenceschopnost mužstva.

Ať přijde, či nikoli nová akvizice, záhodno by bylo zbavit se některých nevyužívaných hráčů s vysokými platy: Bešić, Bolasie, Delph, Tosun či možná i Bernard.


Uzavřené přestupy

Příchody

Odchody