Preview: Manchester United – Everton

02/10/2021 12 Od Javor

První utkání sedmého kola svádí proti sobě tabulkové sousedy – a to se nečekalo. Pátý Everton bude hájit povedený start na hřišti čtvrtého týmu z Old Trafford, takže půjde o první skutečnou prověrku.

Manchester United má tentokrát celkem jasný úkol – vyhrát titul. Podle toho vypadala přestupová aktivita. V létě podepsali červenému týmu Sancho z Borussie Dortmund, Varane z Realu Madrid a skutečná bomba vybuchla na konci srpna, když se na dva roky upsal Cristiano Ronaldo. Start dnešním domácím vyšel stejně jako Evertonu – 6 zápasů, 13 bodů, vypadnutí z Ligového poháru. Jen ta domácí prohra s Aston Villou v posledním kole se nečekala…

Bilance Evertonu při mačích na Old Trafford je tristní, od životní trefy Ovieda uplynul už nějaký ten pátek. Od té doby zvládly Karamelky uhrát celé tři body, byť loňská přestřelka byla dramatická a potěšila. Je tedy čas na výhru, zvlášť, když by Everton v takovém případě byl katapultován na první místo tabulky, ač nejspíš pouze na nějakou tu hodinu. V případě této nepravděpodobné události by se Benítez stal prvním manažerem v historii anglického fotbalu, který by na tomto stadionu vyhrál v lize se třetím klubem.

Zranění hostů se moc neléčí. Člověk se těší na souboje Coleman vs Ronaldo a on se dvojnásobný kapitán raději odebere na marodku… Společnost mu tam dělá čtveřice Calvert-Lewin, Delph (stále nedoléčené rameno), Gomes a Richarlison. Jedinou dobrou zprávou je tak návrat Gbamina, který již uzdravil kvadriceps. Coleman a Calvert-Lewin už aspoň začali s tréninkem, nabízí se tedy, že během reprezentační pauzy naberou kondici a na domácí utkání proti West Hamu budou připraveni. Uvidíme.

U domácích je k dispozici Wan-Bissaka, který má trest v pohárech, ale v lize samozřejmě hrát může. K tréninku se vrátil Rashford, ale stav ramene po operaci mu ještě nedovolí hrát, Shaw laboruje se stejným zraněním, spíše nebude. Kvůli zranění lýtka nebude hrát kapitán Maguire (vidíte? kapitán obránce taky chybí), absentérem je i křídelník Diallo.

Co: Manchester United FC – Everton FC, 7. kolo Premier League
Kdy: 2. 10. 2021 od 13:30
Kde: Old Trafford, Manchester
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport 1
Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett  Čtvrtý rozhodčí: Paul Tierney
Videorozhodčí: Stuart Attwell  Asistent videorozhodčího: Harry Lennard