Preview: Liverpool – Everton

24/04/2022 30 Od Javor

Body v souboji o titul vs body v souboji o záchranu. To druhé je samozřejmě potřebnější, ale…

Před rokem vše dopadlo skvěle. Jenže to byl u týmu Ancelotti. Ten správně rozpoznal silné a slabé stránky týmu, který měl v loňské sezóně čtvrtou nejlepší bilanci v ligových zápasech venku. Po sezóně ale neodolal vábení madridského Realu a k týmu přišel Benítez. Prohra 1:4 byla jedním z důvodů jeho vyhazovu. Dnes je na programu tedy repete na opačném konci Stanley Parku.

A favorit nemůže být jasnější. Ostatně, druhý hostí sedmnáctého. Liverpool v posledních pěti ligových utkáních ztratil pouze dva body remízou s Manchesterem City na jeho hřišti, Everton za toto období dvakrát vyhrál, jednou remizoval a dvakrát prohrál. Jak hrají Toffees v lize venku? Za celou sezónu zvládli vyhrát pouze jednou, jsou tak v této kategorii nejhorší. Kurzy českých sázkových kanceláří na dnešní výhru se pohybují kolem čísla 19.

Zato domácí prožívají skvělou sezónu. Ligový pohár vyhráli, ve středu hrají první utkání semifinále Ligy mistrů doma proti Villarealu, za tři týdny zkusí v Londýně výhrou ve finále získat Anglický pohár. Samozřejmě jsou ve hře o ligový titul, Manchester City si včera s chutí zastřílel proti Watfordu, který vyfasoval populárního bůra. Nyní se tedy bude po Liverpoolu chtít, aby i on (přiznejme si to) splnil povinnost a náskok mistra zůstal na jednom bodu. Bude k tomu mít i téměř zcela zdravý tým. Jistí absentéři nejsou, otazník je nad Firminem, který kvůli zranění nohy vynechal úterní zápas proti Manchesteru United. Pokud by se uzdravil, tak asi začne na lavičce.

Evertonu budou chybět Calvert-Lewin, Davies, Gomes, Patterson, Townsend a van de Beek, otazník je nad Minou. Kolumbijský obránce je sice zdravý, ale proti Leicesteru odehrál ve středu celý zápas (a dostal žlutou kartu) po dvouměsíční absenci, jeho nasazení do základní sestavy tak není jisté.

Co: Liverpool FC – Everton FC, 34. kolo Premier League
Kdy: 24. 4. 2022 od 17:30
Kde: Anfield – Anfield Rd, Anfield, Liverpool L4 0TH (kapacita: 53 394)
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport 1
Rozhodčí: Stuart Attwell – Lee Betts, Timothy Wood  Čtvrtý rozhodčí: Jonathan Moss
Videorozhodčí: Darren England  Asistent videorozhodčího: Dan Robathan