Preview: Everton – Arsenal

20/12/2019 4 Od Javor

Arsenal a Everton mají toho dost společného. Nejen slavnou historií, ale také se v této sezóně chovají jako separovaná dvojčata.

Sezónu začali na pozici manažerů pánové Unai Emery a Marco Silva. Byli vyhozeni, jsou momentálně bez práce a oba kluby ještě fungují s dočasným vedením. Arsenal do zápasu povede švédský model spodního prádla Freddie Ljungberg a Everton samozřejmě Duncan Ferguson. Oba čeká poslední zápas. Plán je takový, že v pondělí Everton představí nového manažera. Měl by jím být Carlo Ancelotti. Zkušený Ital bude zítra v Goodison Parku. Tak uvidíme, jak se to nakonec vyvrbí. Arsenalu již na volné místo kývl Mikel Arteta, velmi známá to tvář fandům Evertonu, kde strávil šest roků.

Bývalý skotský hroťák (a, samozřejmě, jedna z ikon Evertonu) má na své pozici za sebou slušné výsledky. Výhru nad Chelsea, cenný bod dovezený z Old Trafford a vypadnutí na penalty s Leicesterem ve čtvrtfinále Ligového poháru. 4 body ze dvou zápasů v lize a prohra s druhým týmem tabulky nejtěsnějším možným způsobem. Podařilo se mu zvednout psychiku týmu, Toffees rozhodně předvádí aktivnější, živější projev. Hráči pro něj chtějí hrát. Měla by to být samozřejmost, ale není. To vše s velkým lazaretem.

O startu dvojice Gbamin-Gomes si ještě nějaký ten týden můžeme jen zdát, pravděpodobně bude chybět i Digne. O startu Schneiderlina, Walcotta a Delpha se rozhodně před zápasem. S trochou štěstí by mohli být k dispozici Sigurdsson a Sidibé, kteří již nemarodí. Arsenalu budou kvůli zranění chybět Ceballos, Holding, Kolašinac a Tierney, stoper Sokratis si odpyká jednozápasový trest za vyloučení.

Co: Everton FC – Arsenal FC, 18. kolo Premier League
Kdy: 21. 12. 2019 od 13:30
TV: Přímý přenos na stanici Premier Sport
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Kevin Friend – Adrian Holmes, Mark Scholes
Čtvrtý rozhodčí: Lee Mason
Videorozhodčí: Graham Scott
Asistent videorozhodčího: Andy Halliday